Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

2Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας και αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Κιάτου. Φυσικά και σε όλους τους Αστυνομικούς που μόχθησαν για την υπόθεση εντός και εκτός Κορινθίας.

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, τον Δεκέμβριο του 2011 στο Λαλιώτη Κορινθίας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Δράστες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα στις περιοχές της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά (7) μελών της  εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται και στην ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού τον Ιούνιο στον Πύργο Κορινθίας  

Τρία (3) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συλληφθεί την 8-9-2012 στο Κιάτο Κορινθίας, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα  τέσσερα.

Εξιχνιάστηκαν ακόμα οκτώ (8) υποθέσεις ένοπλων ληστειών, κλοπών, κλοπής οχημάτων και απόπειρας κλοπής  

Συνολικά από την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις -52.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 5-12-2011 το πρωί, στο Λαλιώτη Κορινθίας, καθώς και οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών, κλοπών, κλοπής οχημάτων και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, σε βάρος επτά (7) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται ακόμα στην ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού και σωρεία ένοπλων ληστειών, σε Κορινθία και Φθιώτιδα, που εξιχνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι τρία από τα μέλη της οργάνωσης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών αντίστοιχα, είχαν συλληφθεί την 8-9-2012 στο Κιάτο Κορινθίας, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή καθώς  και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. 
Όπως είχε προκύψει τότε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Ως κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας. 
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, την 5-12-2011 το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν σε διώροφη κατοικία, όπου διέμενε στο ισόγειο ένας 53χρονος ημεδαπός και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του, με τη χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο. Στην συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του  48χρονου. 
Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, έχουν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας, κλοπών, κλοπές οχημάτων και απόπειρας κλοπής:

Την 1-9-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμεναν μέλη οικογενείας, με την απειλή όπλου και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το όχημα της οικογενείας, με το οποίο διέφυγαν.
Την 27-8-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Δίλοφο Λάρισας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα,  ηλεκτρονική συσκευή και ένα όχημα, με το οποίο διέφυγαν.
Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία  ημεδαπού, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα. 
Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -52.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 24, 2013

2 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ"
Ανώνυμος είπε...

Αλβανοί οι δράστες, γιατί δεν το γράφετε;


24 Ιανουαρίου 2013 στις 3:28 μ.μ.
parakato.gr είπε...

Αναφέρεται ήδη, ξαναδιαβάστε το προσεκτικά...


24 Ιανουαρίου 2013 στις 3:31 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator