Αντλίες θερμότητας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

1


Αντλία θερμότητας είναι μια συσκευή που αντλεί ενέργεια από μια θερμή δεξαμενή που βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία προς μια καταβόθρα (συνήθως αέρας ή νερό) που βρίσκεται σε υψηλότερη θερμοκρασία είτε (α) με την χρήση μηχανικού έργου είτε (β) με την βοήθεια μιας θερμής δεξαμενής πολύ υψηλής θερμοκρασίας. Λειτουργεί με την ίδια βασική αρχή που λειτουργούν τα ψυγεία και τα κλιματιστικά.

Χρησιμοποιούνται ως λύση για την οικιακή θέρμανση αλλά και για τη θέρμανση μεγάλων βιομηχανικών χώρων.

Πόση ενέργεια εξοικονομούν;

Η εξοικονόμηση όσον αφορά στο κόστος υπολογίζεται σε 65% σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης και 40% με το φυσικό αέριο. Ο καταναλωτής καταναλώνει 1 Kw ηλεκτρικής ενέργειας για απόδοση 3 έως 5 Kw, ενώ η αντλία θερμότητας γίνεται φθηνότερη αν επιλεγεί το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.

Ποιο είναι το κόστος αγοράς και εγκατάστασης;

Για την αγορά μιας αντλίας θερμότητητας ισχύος 16 Kw η τιμή κυμαίνεται από 5.500 έως 9.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Οι ηλεκτρολογικές εργασίες κυμαίνονται από 1000 έως 2000 ευρώ.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Οι αντλίες θερμότητας έχουν πολλές χρήσεις (θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό στο σπίτι ή ζεστό νερό για εμπορικές χρήσεις), εξοικονομούν κόστος που απαιτείται για εισαγωγές ορυκτών καυσίμων, ενώ έχουν χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η απαιτούμενη ενέργεια για θέρμανση και ψύξη απορροφάται κατά 70% από το περιβάλλον. Το υπόλοιπο 30% λαμβάνεται με τη μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 14, 2012

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αντλίες θερμότητας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε "
αντλίες θερμότητας είπε...

Υπάρχει ένα site που αναφέρεται στις αντλίες θερμότητας
www.apolloteck.gr/heat-pumps.html


30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:20 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator