"Να καταργηθούν τα χρηματικά αντίτιμα ή να σταματήσει η κρουστοπανήγυρις"

7


Σοβαρή καταγγελία κάνει για την κρουστοπανήγυρι που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες σε πόλεις του Νομού Κορινθίας, ο υπεύθυνος τύπου του συνδυασμού «Ο Δήμος μπροστά» Χρήστος Κορδώσης, σχετικά με το αντίτιμο των 8 ευρώ που ζητούν οι καθηγητές της κρουστοπανήγυρης από τους μικρούς μαθητές για να τους κάνουν μάθημα κρουστών. Ακόμα ο κ. Κορδώσης καταγγέλλει και το αντίτιμο εισόδου που πρέπει να καταβάλουν οι επισκέπτες για παρακολουθήσουν τα μουσικά δρώμενα ,το όποιο ανέρχεται από 3-7 ευρώ. Ο εκπρόσωπος τύπο της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κορινθίων, διατυπώνει την απορία του για το πώς είναι δυνατόν να έχει γίνει χορηγία στην εκδήλωση από την Περιφέρεαι Πελοποννήσου και τους Δήμους του Νομού ύψους 50.000 ευρώ, και να γίνονται οι παραπάνω χρεώσεις.

Ζητά άμεσα να καταργηθεί κάθε αντίτιμο , η να σταματήσει η κρουστοπανηγυρις. Όπως ανέφερε στο «mazimagazine.gr» « Σεβόμαστε την καλλιτεχνική διάσταση του κ. Τουλίατου αλλά σε μια εκδήλωση που είναι χορηγοί η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν συμβαδίζει ο επαγγελματισμός» Σημείωσε δε πως τίθεται μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα , γιατί υπάρχει και η διάσταση ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού που συντελείται από τον Δήμο Κορινθίων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Αντιπεριφέρεια Κορινθίας και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε δε πως όλοι οι αιρετοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε τέτοιες καταστάσεις, και να μην δίνουν δικαιώματα, αλλά και να μην χρησιμοποιούν την διοργάνωση αυτή για άλλους σκοπούς...


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΚΟ....
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 06, 2012

7 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Να καταργηθούν τα χρηματικά αντίτιμα ή να σταματήσει η κρουστοπανήγυρις""
Σπύρος είπε...

Τέτοια ευαισθησία δεν έδειξε το site σας για την θεατρική παράσταση του "Σαν παραμύθι" στα πλαίσια των "Σικυωνίων"όπου ερασιτέχνες ηθοποιοί πληρωθήκαν αφού υπήρχε εισιτήριο με 10 ευρώ το κεφάλι. Και εκεί ήταν χορηγός ο δήμος και τα "Σικυώνια" και γενικά ίσχυε το ίδιο πράγμα με τις επηχορηγήσεις. Εκεί δεν φτάσανε τα φράγκα? Εκεί δεν έφτασε η δημοσιογραφία σας...


6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:27 μ.μ.
Μαρία Γεωργιάδη είπε...

Δεν συνηθίζω να αντιπαρατίθεμαι μέσω blogs αλλά οι κακόβουλες ανακρίβειες και σχόλια που γίνονται χάριν εντυπωσιασμού δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες. Αγαπητέ Σπύρο - ή όπως τελοσπάντων σας λένε - να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:
1) οι ηθοποιοί ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!! Είμαστε πολίτες του Δήμου Σικυωνίων και ασχολούμαστε με το θέατρο, καθώς και άλλες μορφές τέχνης, ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ! Ο Δήμος Σικυωνίων επιχορήγησε τον πολιτιστικό Σύλλλογο ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ με το ποσό των 8.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί και την ετήσια επιχορήγηση του Δήμου προς τον Σύλλογό μας. Για να στηθεί, όμως, η παράσταση που -προφανώς- δεν παρακολούθησες απαιτούνται τα διπλάσια χρήματα τα οποία θα καταβληθούν στους επαγγελματίες που δούλεψαν γι΄αυτή (σκηνοθέτης, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, διευθυντής φωτογραφίας) και τα υπόλοιπα έχουν ήδη δαπανηθεί για αγορά υλικών για την κατασκευή του σκηνικού, υφάσματα, κοστούμια, παπούτσια κ.λπ.
2) Το αντίτιμο του εισιτηρίου ήταν 6 ευρώ και όχι δέκα (άλλη μία απόδειξη ότι δεν παρακολούθησες την παράσταση)άρα το να κατεβάζεις τιμούλες από το μυαλό σου αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι θέλεις να σπιλώσεις την προσπάθεια τόσων ανθρώπων που δούλεψαν με την ψυχή τους γι΄αυτή την παραγωγή (είτε πληρώθηκαν είτε όχι). Να είσαι σίγουρος ότι τα κακοπροαίρετα σχόλια δεν μας επηρεάζουν, αντίθετα μας ατσαλώνουν και μας ωθούν να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα! Κι εγώ Σπύρο σχολιάζω με όνομα και επώνυμο...


6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:51 μ.μ.
parakato.gr είπε...

@Σπύρος Στο ιστολόγιό μας δεν γράφουν δημοσιογράφοι, είναι γνωστό αυτό.
Το παραπάνω σχόλιο είναι πλήρες και μας καλύπτει επακριβώς, ελπίζουμε κι εσένα...
Parakato blog team


6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:14 μ.μ.
Σπύρος είπε...

Αγαπητή Μαρία Γεωργιάδη,

Σε τι ακριβώς θίχτηκες εσύ ως μέλος της θεατρικής παράστασης από τα γραφόμενα μου δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι οτι και στις 2 παραστάσεις υπήρξε κατ'εμε απαράδεκτα εισιτήριο, όντως στην παράσταση σας ήταν 6ευρώ κι όχι 10, αρκετά υψηλό για να έρθει κάποιος να σας δει. Αλλά μιας και θίγεσαι και ήσουν στην παράσταση ενώ εγώ δεν πήγα λόγω του εισιτηρίου, δεν μπορεί να μην άκουσες διαμαρτυρίες που έφτασαν μέχρι και τα αυτιά του κύριου Σταματόπουλου... Δεν νομίζω οτι ήμουν ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε για αυτό. Anyway μου φάνηκε ακριβό και δεν ήρθα. Το σχόλιο μου αναφέρθηκε καθαρά στους συντάκτες του blog που ενίοτε δείχνουν να "κολλάνε"σε συγκεκριμένα θέματα και να κάνουν 3 και 4 αναρτήσεις για αυτά. Και στην περίπτωση του Νίκου του Τουλιάτου και της "Κρουστοπανήγυρις" θεωρώ οτι είναι μια καλή προσπάθεια που μπορεί να μην έχει στηθεί σωστά αλλά δεν αξίζει και τέτοιο "θάψιμο". Τα στοιχεία μου είναι ευχαρίστως στην διάθεση σου φτάνει να τα ζητήσεις με email. Αν και εύχομαι να μην τα θές λόγω της ιδιότητάς σου ως δικηγόρου.


7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:13 μ.μ.
parakato.gr είπε...

@Σπύρος Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω απ'όσα ήδη έχουμε γράψει στις αναρτήσεις που αναφέρεσαι. Αν ψάχνεις για απαντήσεις μπορείς να τις ξαναδιαβάσεις, αν σου αρέσει το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι διάφοροι τυχάρπαστοι που κουνάνε το δάχτυλο στους Κορίνθιους τότε απλώς διαφωνούμε, σ'ευχαριστούμε όμως για την επικοινωνία.
Parakato blog team


7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:48 μ.μ.
Μαρία Γεωργιάδη είπε...

@Σπύρος: Επειδή μάλλον απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων, δεν θα σχολιάσω περαιτέρω. Ελπίζω οι αναγνώστες να καταλαβαίνουν (ή έστω να υποψιάζονται) τα κίνητρά σου. Τα στοιχεία σου δεν τα θέλω (μια χαρά εκτίθεσαι και από μόνος σου)! Έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με εμπαθείς που μιλούν άπταιστα την χασαποταβερνική ("πληρωθή(!)καν 10 ευρώ το κεφάλι"). Καλό Σαββατοκύριακο!!!


7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:58 μ.μ.
Σπύρος είπε...

Επειδή βλέπω οτι μαζί μαζί απαντάτε άλλοι με ήθος και άλλοι με πλακίτσα χαμηλού επιπέδου, να σας απαντήσω κι εγώ με τη σειρά μου και να τελειώσω με το γαϊτανάκι των αναρτήσεων οτι συμφωνώ σε αυτό που αναφέρθηκε από την Μαρία, οτι οι αναγνώστες καταλαβαίνουν ή έστω υποψιάζονται τα λεγόμενα μας... Καλό Σ/Κ.


8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:43 π.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator