Μαθήματα "πολιτισμού" (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως...) - video

0



φωτο 1 από το ιστολόγιο του φεστιβάλ

φωτο 2 από την αίτηση για συμμετοχή στο ...μάθημα


Το έχουμε ξαναγράψει και παλαιότερα, εδώ στο parakato δεν κατεβάζουμε αμάσητο ότι φυτευτό και ουρανοκατέβατο μας πασάρουν και μας σερβίρουν, όσο και να μας αρέσει. 

Το πανηγύρι κρουστών του Τουλιάτου που συνδιοργανώθηκε και επιχορηγήθηκε (φωτο 1) από τοπικούς φορείς, όλους τους δήμους της Κορινθίας και την περιφέρεια του Τατούλη μας κάθεται "στον λαιμό" -μόνο και μόνο- για τις τιμές των εισιτηρίων που είναι  από 7 έως 10 ευρώ για διάφορα δρώμενα και εισπράτοντας από παιδιά που θέλουν να έρθουν κοντά στο αντικείμενο και να γνωρίσουν τα κρουστά 10 ευρώ την φορά για τον δάσκαλο (φωτο 2) ενώ όπως αναφέρεται στην αίτηση του φεστιβάλ γίνονται και ...συμφωνίες (!!!).

Συγνώμη κιόλας αλλά δόθηκαν χρήματα από φορείς και δήμους για αυτές τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη (υψηλό) εισιτήριο ;;; Γιατί έτσι ακούστηκε...

Επίσης να πούμε ότι μας ξύπνησε μνήμες του παρελθόντος το βίντεο με τον καλλιτέχνη ως νέο Μεγαλέξανδρο να δίνει οδηγίες περί πολιτισμού κουνώντας το δάχτυλο (πολύ συχνό φαινόμενο στη Κορινθία τελευταία) και μας θύμισε κάποιον που το έκανε από άμβωνος δίνοντας μας οδηγίες για ...λιτή ζωή.

Εμείς κατανοούμε ότι με τα σκληρά μέτρα της Τρόϊκας έχουν μειωθεί αισθητά τα κονδύλια για καλοκαιρινά πανηγύρια τύπου "κρουστοτουλιατοκατάσταση", με συνέπεια τα πάρτυ των συντρόφων να μειώνονται δραματικά.
Κάποιος θα πει ότι από μουσική και πολιτισμό δεν ξέρουμε, λέτε;...., ίσως, ...ξεχωρίζουμε όμως κάποια άλλα από χιλιόμετρα μακρυά και ελπίζουμε ότι κάποτε θα τελειώσουν όλα αυτά...



Το στιγμιότυπο είναι από βίντεο του Θύμιου Τσαρμπού 
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 06, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαθήματα "πολιτισμού" (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως...) - video"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator