Καλογερίστικες καβάντζες

2


Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με τις δικαστικές περιπέτειες που έχει ο καλόγερος χριστέμπορας Εφραίμ, αφού η κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένη. Ο ρασοφόρος κρατάει για χέρια του «χαρτιά και ντοκουμέντα» για όλο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και μπορεί να «κάψει» αρκετούς πολιτικάντηδες που έχουν πάρει «συγχωροχάρτι» από το κοινοβούλιο τους. (Μετά την απολογία του υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα αν θα προφυλακιστεί ή όχι και αναμένετε απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών). Όπως και να είναι όμως –και να το θυμηθείτε- θα υπάρξει τέτοια μεθόδευση που σύντομα θα βγει λάδι, ο Εφραίμ, άσχετα αν υποστεί μια ταλαιπωρία για να τηρήσει το σύστημα τα προσχήματα.



Κάνουμε αυτή την ανάρτηση με αφορμή μια καταπληκτική γελοιογραφία που έχουν σήμερα τα «Νέα» και την παραθέτουμε στην φώτο. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο. Πριν απ’ τον Εφραίμ απολογήθηκε το πρωτοπαλίκαρο του, ο καλόγερος Αρσένιος, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας σαν εγγύηση 200.000 ευρώ. 
Μετά απ’ αυτό δεν εγείρετε αυθόρμητα το ερώτημα για το τι τροπάρια ψάλει αυτός ο ρασοφόρος για να μπορεί να έχει καβάντζα τουλάχιστον τόσα πολλά λεφτά;
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2011

2 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καλογερίστικες καβάντζες"
Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς απ’ό,τι φαίνεται, οι σοβαρές επιπτώσεις που βιώνουμε σε κάθε τομέα της ζωής λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης, μάλλον θα έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια και μεγάλη ένταση. Και τούτο, διότι η ‘’σπίθα’’ της λεγόμενης οικονομικής κρίσεως η οποία ΄΄άναψε΄΄ και συνεχίζει και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίζει να τροφοδοτεί όλην αυτήν την άσχημη κατάσταση είναι η πνευματική και ηθική μας κατάπτωση και μόλυνση. Συνεπώς, για όσο διάστημα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα έστω ένα ίχνος της σωστικής μετάνοιάς μας για τις αστοχίες και τις παραλείψεις, τόσο η πνευματική μας κατάπτωση θα βαθαίνει και θα διαιωνίζεται και αυτό ισχύει για όλους μας. Το πλέον απαράδεκτο είναι μάλιστα το γεγονός της κακοπροαίρετης κριτικής εναντίον του μέσου με το οποίο οδηγούμαστε στην πολυπόθητη μετάνοια και στην σωτηρία και που δεν είναι άλλο από την Εκκλησία μας, τον ιερό της κλήρο και τον μοναχισμό. Πιστεύουμε ότι αρκεί εδώ ο αδιάψευστος λόγος του Κυρίου: «οὐκ ἦλθον ἵνα κρίνω τὸν κόσμον, ἀλλ' ἵνα σώσω τὸν κόσμον» (Ιω. ιβ΄, 47). Όσο για την ΄΄γελοιογραφία΄΄, δεν νομίζουμε ότι είναι ΄΄καταπληκτική΄΄,πόσο μάλλον άξια για γέλια (ειδικά τα όσο γράφονται στο σκίτσο), μάλλον για δάκρυα και πικρά μάλιστα! Το γεγονός και μόνο της δημοσίευσής της είναι λυπηρό! Ντροπή και στην εν λόγω εφημερίδα που την παραθέτει! Προσβάλλει ευθέως το αίσθημα σεβασμού και τιμής όλων ημών των ορθοδόξων Ελλήνων αναγνωστών της! Και όπως ως χριστιανοί οφείλουμε να κάνουμε, σε περιπτώσεις παρόμοιας προσβολής, θέτουμε ΄΄κόκκινες γραμμές΄΄ διότι αποτελεί γεγονός αδιαπραγμάτευτο. Ευχαριστούμε για το βήμα σχολιασμού.


6 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:49 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

telika 8elete tin miza sas gia na stamathsete ton diasurmo tis ekklhsias kai tis pistis mas e?
sas katalavame...
me posa eiste ikanopoihmenoi?
den ntepomaste lew egw...


7 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:22 π.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator