Πέθανε ο Μάνος Ξυδούς

0


Αιφνίδιος θάνατος κλονίζει το χώρο της μουσικής.  Ο Μάνος Ξυδούς, από τους Πυξ Λαξ άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα σε ηλικία 57 ετών πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός καλλιτέχνης αισθάνθηκε δυσφορία ενώ έκανε πρόβες στο Olympico στο Νέο Φάληρο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο όπου και τον μετέφερε στο Τζάνειο νοσοκομείο.
Κατά τη μεταφορά του όμως στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής ξεψύχησε.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Μάνος Ξυδούς, γεννήθηκε το 1953 στους Αγίους Αναργύρους όπου και πήγε σχολείο ενώ αργότερα εργάστηκε ως κλητήρας στα κτίρια της Columbia στη Ριζούπολη. Παράλληλα, έπαιζε μπάσκετ στον “Ιωνικό” Νέας Φιλαδέλφειας. Αργότερα μετά από εξετάσεις πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και στη συνέχεια σπούδασε μάρκετινγκ.
Η αγάπη του για τη μουσική φάνηκε πολύ νωρίς, όταν ξεκίνησε να παίζει μουσική ως dj στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας και μετά πήγε απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής για τρία χρόνια όπου απέκτησε εμπειρία στα κριτήρια που έχει ο κόσμος για την αγορά των δίσκων γεγονός που τον βοήθησε αρκετά στη μετέπειτα πορεία του.
Αργότερα εργάζεται για τη δισκογραφική εταιρεία Minos-EMI, όπου και συναντιέται για πρώτη φορά με τα υπόλοιπα μέλη των «Πυξ –Λαξ» από τη θέση του Marketing Director.
Έχοντας ήδη μια επιτυχημένη καριέρα ως παραγωγός ξεκινά τη συνεργασία του με τους «Πυξ Λαξ» γράφοντας στίχους και μουσική.
Σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν το τραγούδι Sambrina που ήταν γραμμένο στα αγγλικά και πούλησε συνολικά 49.000 αντίτυπα ενώ σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις των μουσικών charts της Ιταλίας, Ελβετίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.Έκτοτε συνεργάζεται με πλήθος καλλιτεχνών (Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αδερφούς Κατσιμίχα, Όναρ κ.α.) αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα. Αύριο αναμένεται ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο για τα αίτια του θανάτου του δημοφιλούς καλλιτέχνη.
Καλό ταξίδι Μάνο... Share/Save/Bookmark


Δημοσίευση: Απριλίου 13, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πέθανε ο Μάνος Ξυδούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator