Η Ελλάδα στο Μουντιάλ, με 1-0 την Ουκρανία (video)

0


Monumental peru brasil
Μετά το έπος της Πορτογαλίας το 2004, όπου κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την συμμετοχή της στο Euro 2008, η Εθνική μας ομάδα έγραψε σήμερα για ακόμη μία φορά ιστορία.

Η «αρμάδα» του χερ Ότο, χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη στο 31’ επικράτησε με 1-0 της Ουκρανίας στο δεύτερο αγώνα μπαράζ που διεξήχθη στο Ντόνετσκ και έτσι πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ 2010.

Έτσι οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έκαναν το καλύτερο δώρο στον Γερμανό εκλέκτορα, ο οποίος σήμερα συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στον πάγκο της ομάδας μας.

Η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα είναι η δεύτερη στην ιστορία της, καθώς είχε λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, που διεξήχθη στην Αμερική.

Κίτρινες: Γιαρμολένκο-Κατσουράνης, Βύντρα, Κυργιάκος

Ουκρανία (Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Κόμπιν, Χατσερίντι, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65’ Γκάι), Αλίγεφ (56’ Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο, (69’ Γκούσεφ) Σεφτσένκο, Μιλέφσκι.

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος (29’ Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς (63’ Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Χαριστέας (71’ Τζιόλης).

Πιλάβιος: "Με Ρεχάγκελ στο Μουντιάλ" 

Γιορτινή ημέρα για όλους τους Έλληνες χαρακτήρισε τη σημερινή ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος σχολίασε και όλα τα αρνητικά που έχουν ακουστεί για την Εθνική. "Με Ρεχάγκελ στο Μουντιάλ", δήλωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον Κ. Παπούλια Σαλπιγγίδης: "Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας, αλλά και για τους Ελληνες σε όλον τον κόσμο. Νομίζω ότι όσα παιδιά παίξαμε σε αυτήν την προκριματική φάση πιστέψαμε στον εαυτό μας από το ξεκίνημα, φτάσαμε στην πρόκριση και αυτή είναι η απάντηση σε όλους τους επικριτές της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα"

Χαριστέας: "Πιστεύω πως πήραμε δίκαια την πρόκριση. Ολα τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους σε αυτόν τον αγώνα. Παίξαμε με πάθος, έξυπνα, πετύχαμε ένα πανέμορφο γκολ που μπορέσαμε να το κρατήσουμε. Ετσι όπως παίξαμε δεν μπορούσε να μας νικήσει η Ουκρανία. Δεν γινόταν να χάσουμε".

Σπυρόπουλος: "Για άλλη μια φορά κάναμε την Ελλάδα υπερήφανη. Η ομάδα έδειξε ότι έχει μεγάλη καρδιά. Όλοι έχουμε ακούσει διάφορα και ειδικά ο προπονητής. Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα ματς της καριέρας μου. Υπήρξαν κάποιοι βανδαλισμοί στα αποδυτήρια" (γέλια).

Σαμαράς: "Υπήρχαν στιγμές που πολλοί δεν πίστευαν σε εμάς αλλά σε αυτά τα δύο παιχνίδια δείξαμε καρδιά. Εμείς θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι από τους Ουκρανούς. Σηκώσαμε στα χέρια τον Ρεχάγκελ γιατί έχει τραβήξει πολλά και ευτυχώς που δεν τα ακούει όλα. Στη φάση του γκολ η μπάλα έφυγε πολύ γλυκά από το πόδι μου. Έφυγε μέσα από την καρδιά μου και ήξερα ότι ο Σαλπιγγίδης θα κάνει το γκολ".

Γκέκας: "Οπωσδήποτε το σημερινό είναι κάτι το απερίγραπτο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να ζήσουν αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Δεν μπορώ να περιγράψω την χαρά. Δε νομίζω πως έχουμε καταλάβει ακόμα τι έχουμε πετύχει. Καλύψαμε όλες τις υποθέσεις που έχουν γίνει για τον προπονητή αλλά και εμάς".

Μόρας: "Είναι ένα όνειρο ζωής να πάμε στο Μουντιάλ. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι. Όχι μόνο εμείς αλλά και εσείς με εμάς. Τη στιγμή του τραυματισμού δεν ήξερα αν πρέπει να βγω ή να μείνω, αλλά όταν παίζει ένα τόσο σημαντικό ματς μένεις και προσπαθείς".

Πιλάβιος: "Δεν έχω λόγια να περιγράψω το κλίμα. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και στην τεχνική ηγεσία. Πέτυχαν κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Το πίστεψαν και πανηγυρίσαμε μαζί αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτά τα παιδιά έχουν ακούσει πάρα πολλά αλλά απέδειξαν σήμερα πως μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Ο στόχος επετεύχθη. Θέλαμε να περάσουμε στο Μουντιάλ είτε αυτό γινόταν ως πρώτοι στον όμιλο, είτε ως δεύτεροι, είτε στα μπαράζ. Σημασία έχει πως πετύχαμε τον στόχο μας.

Στις 4 του μηνός είναι η κλήρωση. Θα δούμε τους αντιπάλους μας και θα τους μελετήσουμε. Το 2004 είναι μια μεγάλη κληρονομιά και η ομάδα πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Τα όνειρα είναι πάντα για μας".

"Φυσικά, ο άνθρωπος που μας οδήγησε εδώ είναι ο Ότο Ρεχάγκελ. Δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα", ενώ για το θέμα του πριμ που θα πάρουν οι διεθνείς για την πρόκριση είπε πως "Αυτά είναι οικογενειακά θέματα".

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον Κ. Παπούλια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έστειλε στους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα:

"Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πρόκρισή σας στα τελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Με την προσπάθειά σας κάνατε όλους τους Έλληνες περήφανους. Είσαστε αξιέπαινοι και σας εύχομαι συνεχείς επιτυχίες".





Bookmark and Share
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 18, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Ελλάδα στο Μουντιάλ, με 1-0 την Ουκρανία (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator