Εισβολή χάκερ στο Twitter

0


Image representing Twitter as depicted in Crun...

Επίθεση από Χάκερ δέχθηκε την Πέμπτη το Twitter με αποτέλεσμα η δημοφιλής ιστοσελίδα να "πέσει" για δύο ώρες και να δημιουργηθούν προβλήματα στους χρήστες. Από την επίθεση υπήρξαν προβλήματα στη διαδικτυακή κοινότητα γενικά και σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.


Με μήνυμά του στo CNN. Com, ο Biz Stone, ένας από τους ιδρυτές του Twitter παραδέχθηκε ότι η ιστοσελίδα χτυπήθηκε από "υπερβολική κίνηση", στα πλαίσια σχεδίου για την διακοπή της λειτουργίας της.


"Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να μας δείχνει ότι η συγκεκριμένη επίθεση σχετίζεται με άλλα χτυπήματα του παρελθόντος" σημειώνει ο Stone και προσθέτει ότι επιθέσεις σαν και αυτήν ενορχηστρώνονται συνήθως με στόχο να μπλοκαριστούν λειτουργίες όπως οι online καταθέσεις χρημάτων ή η χρήση πιστωτικών καρτών για αγορές μέσω ίντερνετ.


Το Twitter έπεσε γύρω στις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης και επανήλθε δύο ώρες αργότερα. Ένα μήνυμα στο blog της ιστοσελίδας ενημέρωσε ότι είχε λειτουργούσε και πάλι στις 18:30, αλλά ότι εξακολουθούσε να δέχεται επίθεση.


"Συνεχίζουμε να αμυνόμαστε και να προσπαθούμε να συνέλθουμε από την επίθεση" έλεγε το μήνυμα.


Χρήστες άλλων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αντιμετώπιζαν επίσης προβλήματα το απόγευμα της Πέμπτης(ώρα Ελλάδος). Όσοι προσπαθούσαν να μπουν στο Facebook ανέφεραν ότι πολλές λειτουργίες του ήταν ανενεργές, κάτι που μπορεί να σχετίζεται με την επίθεση στο Twitter.


Πολλά μέλη του Twitter, διαμαρτυρήθηκαν που δεν μπορούσαν να στείλουν τα μηνύματα των 140 χαρακτήρων, καθώς ένιωθαν αποκομμένοι από την ενημέρωση.


Παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του Twitter δηλώνουν ότι η επίθεση έχει λήξει και η ιστοσελίδα λειτουργεί κανονικά, οι χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.


Στο blog του το Twitter αναφέρει ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση που δέχθηκε. Η τακτική που ακολούθησαν έχει ως στόχο να πλημμυρίσει μια ιστοσελίδα με τόσα δεδομένα ώστε να μην αντέχει και να μπλοκάρεται η λειτουργία της. Μέθοδος που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική.


Δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση και ποια είναι τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους επιθέσεις συνηθίζονται στο διαδίκτυο, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος. Ειδικοί στα θέματα ασφαλείας στο ίντερνετ, θεωρούν ότι συνήθως τα κίνητρα είναι οικονομικά.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Twitter γίνεται στόχος. Τον περασμένο μήνα ένας χάκερ έσπασε τους κωδικούς εργαζομένων στην ιστοσελίδα, έκλεψαν προσωπικά δεδομένα και οικονομικές αναφορές της εταιρίας και τα δημοσίευσαν στο διαδίκτυο.


Μοιράσου το στο Facebook

(Πηγή: CNN)

Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 06, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εισβολή χάκερ στο Twitter"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator