Επανέναρξη του επιταχυντή πρωτονίων

0


ATLAS Pixel Support Structure for the Large Ha...
Η επανέναρξη της λειτουργίας του μεγαλύτερου επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο, του LHC στην Γενεύη, θα γίνει πιθανώς κατά τα μέσα Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Ο LHC, που θα επιτρέψει να αυξήσουμε σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις μας για τη δομή της ύλης και του σύμπαντος, παρουσίασε σημαντική βλάβη λίγες ημέρες αφότου τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε ειδική Σύνοδο που θα γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή ο Τζέιμς Γκίλις, επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του CERN δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο "δεν θα ανακοινώσουμε την ακριβή ημερομηνία (της επανέναρξης της λειτουργίας), πιθανολογούμε όμως ότι θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου".

"Θα αποφασίσουμε σε πιο επίπεδο ισχύος θα λειτουργήσουμε τον επιταχυντή σωματιδίων", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος που διευκρίνισε ότι ο LHC δεν θα λειτουργήσει φέτος με πλήρη ισχύ.

(Πηγή: ΑΠΕ)
Μοιράσου το στο Facebook
Δημοσίευση: Αυγούστου 06, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επανέναρξη του επιταχυντή πρωτονίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator