Πόρισμα "καταπέλτης" για τα αίτια της φωτιάς

0


ATHENS, GREECE - AUGUST 23: A firefighting hel...
Τη σύγχυση που επικρατούσε στο Πυροσβεστικό Σώμα, κατά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, αναμένεται να επισημάνει στο πόρισμά του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής.

Το πόρισμα της έρευνας, που διεξάγεται με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρ.Μαρκογιαννάκη, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Εφόσον προσωποποιηθούν ευθύνες για τις πυρκαγιές στο πόρισμα Ρακιτζή, δεν αποκλείεται αυτό να οδηγήσει σε έκτακτες κρίσεις για την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με το Mega, στο πόρισμά του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να αποδίδει ευθύνες στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για ασυνεννοησία, αναποτελεσματικότητα, κακό συντονισμό των δυνάμεων και έλλειψη σχεδιασμού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη διάρκεια των καταθέσεών τους στον Γενικό Επιθεωρητή, οι ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής επέρριψαν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την καταστροφική εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Σήμερα στην Εισαγγελία η δικογραφία


Εν τω μεταξύ, σήμερα αποστέλεται στην Εισαγγελία η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξέτασε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σέσι Γραμματικού να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού και σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο αδέλφια φέρονται να βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Τα δύο αδέλφια αρνούνται την κατηγορία.

Τι λένε οι πολίτες

Σύμφωνα, πάντως, με τους πολίτες, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα γεγονότα έχει η κυβέρνηση.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Αlco για την εφημερίδα Πρώτο θέμα, το 44,8% των ερωτηθέντων αποδίδει την ευθύνη στην κυβέρνηση, το 23,6% στις καιρικές συνθήκες και μόλις το 7,9% στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης, σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρίας Marc για την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, στην κυβέρνηση αποδίδει τις ευθύνες το 40,9% των ερωτηθέντων, στην ηγεσία της Πυροσβεστικής το 11,4%, ενώ το 32,9% δηλώνει ότι ευθύνονται και οι δυο.
news24|7
Μοιράσου το στο Facebook
Δημοσίευσε το στο Twitter



Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 31, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πόρισμα "καταπέλτης" για τα αίτια της φωτιάς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator