Θα ελέγχουν και τα λάπτοπ

0


CUPERTINO, CA - OCTOBER 14:  A member of the p...

Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον έλεγχο σε λάπτοπ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στα αεροδρόμια με στόχο την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και την αποτροπή άλλων εγκλημάτων.

Έτσι, όποιος θα ταξιδεύει στις ΗΠΑ θα πρέπει να προσέχει, γιατί μπορεί ένα πειρατικό πρόγραμμα ή τραγούδι να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας υπερασπίζεται τα νέα μέτρα, καθώς μέσω του ελέγχου των συσκευών είναι πιθανό να αντληθούν πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα και άλλα εγκλήματα όπως η παιδική πορνογραφία.

Πάντως, ήδη από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τις 11 Αυγούστου 2009 πραγματοποιήθηκαν 1000 έλεγχοι σε λάπτοπ ανθρώπων που έφτασαν στα σύνορα της χώρας.

Οι αστυνομικοί πολλές φορές ζητούν από τον κάτοχο του υπολογιστή να τον θέσει σε λειτουργία για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή να διαπιστώσουν κάποια παρανομία.

Οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η "Electronic Frontier Foundation" πιέζει το Κογκρέσσο για να σταματήσουν οι έλεγχοι σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, αλλά η πίεση μάλλον δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, ο έλεγχος μπορεί να γίνεται χωρίς τη συναίνεση του κατόχου, παρουσία του, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υψίστης ασφαλείας που να επιβάλλουν η συσκευή να εξεταστεί κάπου αλλού.

Επίσης οι αρχές έχουν δικαίωμα να κρατούν αντίγραφα πληροφοριών που περιέχουν οι συσκευές, χωρίς φυσικά να πάρουν άδεια.

Πάντως προβλέπεται ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν έχουν να κάνουν με πληροφορίες που αφορούν θέματα εργασίας και επιχειρήσεων ή άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως ιατρικά αρχεία και δημοσιογραφικά κείμενα.
Επιμέλεια: Μάνος Χωριανόπουλος
(Πηγή: Reuters)
Μοιράσου το στο Facebook
Δημοσίευσε το στο Twitter

Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 31, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θα ελέγχουν και τα λάπτοπ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator