Τι πρέπει να κάνει το Ισραήλ πριν τον πόλεμο

0




   Το Ισραήλ βάλλεται από την Γάζα, τον Λίβανο, την Συρία, αλλά όχι από την Δυτική Οχθη. Αυτό πιθανόν να σημαίνει, ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν έχουν μεγάλη απήχηση εκεί. Πρέπει να υπάρξει άμεση επιβράβευση, πριν τις χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις στην Γάζα. Και όταν λέω «επιβράβευση», δεν εννοώ ψιλοπράγματα και καρμιριές. Αμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και της μετριοπαθούς κυβέρνησης της Δυτικής Οχθης ως κυβέρνησης ολόκληρης της Παλαιστίνης και άμεση αποχώρηση κάθε Ισραηλινού από τα όρια της Δυτικής Οχθης. Χωρίς όρους και διαπραγματεύσεις.

   Δεύτερον· να κάνει άμεση ανταλλαγή των ομήρων με τους φυλακισμένους τρομοκράτες χωρίς τσιγγουνιές. Ας δώσουν 10 και 20 τρομοκράτες για κάθε όμηρο. Ηδη η αξιοπιστία του στο θέμα της προστασίας των πολιτών του έχει πληγεί θανάσιμα. Αν αφήσει να πεθάνουν οι όμηροι, τι εμπιστοσύνη να δείξει ο λαός στην κυβέρνηση του; Να υποσχεθούν (και να το τηρήσουν) ότι αμέσως μετά την ανταλλαγή θα ανοίξουν αμέσως το νερό.

   Μέχρι να γίνει η ανταλλαγή, θα περάσουν κάποιες ημέρες και θα έχουν την ευκαιρία να φύγουν προς την Αίγυπτο πολλοί αθώοι. Βεβαίως θα την κοπανήσουν και πολλοί ένοχοι, αλλά ο στόχος πρέπει να είναι η εκκένωση της Γάζας από τους τρομοκράτες και η απόδοση της στις υπεύθυνες Παλαιστινιακές αρχές, χωρίς να γίνει μεγάλος πόλεμος. Τους τρομοκράτες μπορούν να τους κυνηγήσουν σε όλη την υφήλιο με τις μυστικές υπηρεσίες τους.

   Να ζητήσουν από την Αίγυπτο να δεχτεί προσωρινά τους πρόσφυγες, δίνοντας οικονομική βοήθεια και εγγυήσεις, ότι δεν θα παραμείνουν στην Γάζα, αλλά θα την παραδώσουν αμέσως στην νόμιμη κυβέρνηση.

   Απορώ, πως κάποιοι Ισραηλινοί βρήκαν την ώρα να θέλουν κλιμάκωση με το Ιράν!!!!! Δηλαδή δεν τους φτάνουν οι Σουνίτες, θέλουν να συστρατευτούν μαζί τους και όλοι οι Σιίτες ταυτόχρονα; Ή μήπως νομίζουν, ότι οι Δυτικοί θα τους στηρίζουν, ότι και να κάνουν; Ηδη οι λαοί της Ευρώπης δυσανασχετούν για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Θα ανεχτούν να προστεθούν και οι μαξιμαλιστικοί στόχοι του Σιωνισμού λαοί με ισχυρά αντισημιτικά αισθήματα; Να βγάλουν από το μυαλό τους, ότι με το αίμα των αθώων θυμάτων τους εξαγόρασαν το έδαφος της Γάζας. Με το αίμα αυτό μπορούν να εξαγοράσουν μακροχρόνια ειρήνη, αν έχουν φρόνηση κι αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα. Δικό τους συμφέρον είναι να αναγνωριστούν οι μετριοπαθείς της Φατάχ ως οι απελευθερωτές της Παλαιστίνης, αντί να στιγματίζονται ως προδότες. Αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να αποφύγουν τον ατέλειωτο πόλεμο.

   Η «λογική» ότι έτσι θα είναι σαν να δίνουν κίνητρα στους τρομοκράτες, είναι παρανοϊκή, παρότι πράγματι θα ισχυριστούν, ότι σε εκείνους θα οφείλεται η αναγνώριση της ανεξαρτησίας. Εδώ που τα λέμε, θα έχουν κάποιο δίκιο, αλλά αυτό οφείλεται στην μέχρι τώρα Ισραηλινή αδιαλλαξία και δεν είναι λύση να επιμείνουν σε αυτήν. Σιγά σιγά ο Παλαιστινιακός λαός θα καταλάβει, ότι η Φατάχ κέρδισε την ανεξαρτησία αναίμακτα, ενώ η Γάζα θα ελευθερωθεί μόνον όταν φύγει η Χαμάς. Και οι δύο λαοί πρέπει να καταλάβουν, ότι όσο συνεχίζουν να λακτίζουν τον λίθο, τα πόδια τους θα σπάνε.

Π. Ρέππας   

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι πρέπει να κάνει το Ισραήλ πριν τον πόλεμο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator