ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ: "O XAΡΑΚΤΗΡΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ"

0
O χαρακτήρας αυτών των εκλογών, είναι αυτοδιοικητικός. Είναι εκλογές για να αναδειχθούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Να προβληθούν σχέδια και προγράμματα για την επίλυση τοπικών και υπερτοπικών ζητημάτων. Και να επιλέξουν οι πολίτες τα πρόσωπα εκείνα που πιστεύουν ότι είναι τα πλέον ικανά να δώσουν λύσεις στα προβλήματα τους.

Στις εκλογές κρίνονται πρώτα από όλα οι υποψήφιοι, το πρόγραμμά τους, η αξιοπιστία τους, το όραμά τους και οι εν ενεργεία περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι για το έργο τους.

Η Ελλάδα χρειάζεται Δημάρχους και περιφερειάρχες που να διαπνέονται από τη νοοτροπία της ευθύνης και της συνεργασίας και όχι της μετάθεσης ευθυνών και της μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Οι πολίτες απαιτούν από την Κυβέρνηση, τις Περιφέρειες, και τους Δήμους όλης της χώρας υπευθυνότητα, συνεργασία και ενότητα δυνάμεων και προσπαθειών γιατί μόνο έτσι μπορούν επιλυθούν τα νέα προβλήματα για την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Από τα αποτελέσματα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εξαχθούν αναμφισβήτητα χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα. Κανείς δεν το αρνείται αυτό. Στις εκλογές αυτές όμως, κρίνονται πρώτα και κύρια τα πρόσωπα και όχι απαραίτητα οι πολιτικές των κομμάτων τους. Από εκεί και πέρα όμως, προέχει η διακυβέρνηση της χώρας και η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Εκεί θα κριθεί η Κυβέρνηση και όχι στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών επιθυμεί οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να περιστραφούν γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας. Και να μην μετατραπούν σε μια στείρα και αδιέξοδη κομματική αναμέτρηση, που δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος για την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Σε καμία περίπτωση ο χρόνος των εθνικών εκλογών δεν συνδέεται με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας...
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 06, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ: "O XAΡΑΚΤΗΡΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator