Ποιος θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων

0



   Ο Μητσοτάκης μας λέει, ότι είναι άτοπο, παράλογο, άδικο (σε λίγο θα μας πει: και αντισυνταγματικό) να κάνουν κυβέρνηση κόμματα που θα πιάσουν αθροιστικά το 45-47% και είναι δίκαιο και λογικό να κάνει κυβέρνηση ένα κόμμα, που θα πιάσει (κατά τα δικά του λεγόμενα) το 38%!!!!!!!

   Αν κάνουμε αναγωγή επί του συνόλου των εγγεγραμμένων, θέλει να κυβερνήσει αυτοδύναμα με την στήριξη του 24% των πολιτών!!!!!!!!!

   Θα πιάσει όμως έστω αυτό το 38% που μας λέει; Ο ίδιος ομολογεί, ότι αυτό θα το πιάσει σε δεύτερες εκλογές, υπό τον εκβιασμό «ή εγώ, ή ο Τσίπρας» στους δεξιούς και κεντρώους ψηφοφόρους. Μόνος του ομολογεί, ότι αυτήν την στιγμή δεν έχει περισσότερο από 32-33% δηλαδή το 21,5% του συνόλου!!!!!!!!!!

   Μήπως όμως το έχει έστω αυτό; Ολοι γνωρίζουμε, ότι τα «μεγάλα» κόμματα, ουσιαστικά είναι συνασπισμοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τις συνιστώσες, η ΝΔ αποτελείται από τις οικογενειακές και προσωπικές βαρονίες.

   Τι θα γίνει όμως, αν βγεί δεύτερος (όπως δείχνουν πολλά στοιχεία πλην των επίσημων δημοσκοπήσεων); Θα δεχτεί, ότι είναι ο ηττημένος και δεν μπορεί να ξανακυβερνήσει; Θα δεχτεί, ότι το πρώτο κόμμα δικαιούται να κάνει κυβέρνηση; Η εκτίμηση μου είναι, ότι θα κάνει μία ακόμα κωλοτούμπα, αλλά θα δεχτεί να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός. Θα προσπαθήσει να τα βρεί με ΠΑΣΟΚ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, καθώς και άλλες «εκπλήξεις», π.χ. ένα ακόμα «πατριωτικό» κόμμα, που μπορεί να περάσει το 3% χάρη στον αποκλεισμό του Ε.Κ.ΕΛΛΗΝΕΣ, τον Αντώναρο κ.λ.π..

   Θεωρώ, ότι κανείς από αυτούς δεν θα αρνηθεί, καθώς όλοι έχουν ήδη έτοιμη την «δικαιολογία». Ο Ανδρουλάκης θα πει, ότι θριάμβευσε, καθώς θα έχει αποκλείσει και τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα από την πρωθυπουργία, αλλά και τον Βαρουφάκη από την συμμετοχή στην κυβέρνηση. Ο Βελόπουλος και το όποιο άλλο «πατριωτικό» κόμμα θα επικαλεστούν τον «εθνικό κίνδυνο» της αριστεράς. Ο Αντώναρος θα πει «εγώ ποτέ δεν δήλωσα ΣΥΡΙΖΑίος. Συνέπραξα για να φύγει ο Μητσοτάκης». [Επιπλέον βολεύεται και ο Βαρουφάκης, που δεν θα «αναγκαστεί» να κόψει το χέρι του…]

   Τελικά το παιχνίδι παίχτηκε στην πολυδιάσπαση του εθνικόφρονος χώρου και στην σύγχυση που έχει επέλθει τις τελευταίες ημέρες σε αυτούς τους ψηφοφόρους, καθώς και στην ψευτο–απλή αναλογική. Και ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν για το εκλογικό σύστημα, συμφωνούν και οι δύο, ότι το παρόν είναι «απλή αναλογική»!!!!!!! Το πιο εξοργιστικό όμως είναι, ότι συμφωνούν σε αυτό και τα υπόλοιπα κόμματα της απελθούσης Βουλής, γιατί βολεύονται όλοι να λεηλατούν τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα…

   Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι, ότι τελικά βολεύονται σε αυτήν την αλητεία και πολλά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, που απλά ευελπιστούν, ότι έτσι θα υφαρπάξουν τις ψήφους όμορων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

   Μήπως τελικά δεν μπορούσε να συνδυαστεί ενισχυμένη αναλογική, αλλά με την ταυτόχρονη είσοδο των πολύ μικρών κομμάτων, ώστε να εκπροσωπούνται όλα όσα πιάνουν το 0,33% έστω με λιγότερους βουλευτές από όσους θα έπαιρναν με πραγματική απλή αναλογική, έστω μόνον από έναν; Π.χ. από 0,33 έως 1% με έναν βουλευτή, από 1-3% με δύο βουλευτές κ.ο.κ. ώστε με 42-45% να μπορεί το πρώτο κόμμα να κάνει κυβέρνηση αυτοδύναμα.

   Αυτό όμως δεν συμφέρει ούτε το σύστημα, ούτε τα συστημικά κόμματα (δεξιά, αριστερά, κεντρώα) γιατί θα έχαναν το μονοπώλιο του πολιτικού τους χώρου. Γιατί θα δινόταν πραγματική ευκαιρία να αναδειχτούν στο πολιτικό προσκήνιο άτομα και ομάδες που δεν ξεπουλήθηκαν.

   Δυστυχώς λίγες ημέρες πριν τις εκλογές δεν μπορώ να προτείνω κάτι έστω ως «μη χείρον», χωρίς να ντραπώ για την πρόταση μου. Όμως, όσο δύσκολη κι αν είναι η επιλογή σας, σας δίνω ευχή και κατάρα ΟΧΙ ΣΕ ΛΕΥΚΟ, ΑΚΥΡΟ, ΑΠΟΧΗ.

Π. Ρέππας

Δημοσίευση: Μαΐου 09, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιος θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator