Η ευθύνη δεν επιμερίζεται

0



Αν δύο άνθρωποι σκοτώσουν έναν άλλο, δεν χρεώνονται από μισό φόνο ο καθένας. ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι του θανάτου των 57 είναι ένοχοι στο ακέραιο και δεν έχουν «μερίδιο ευθύνης». Καταλαβαίνω το να λέει τέτοιες μπούρδες ο δικηγόρος του σταθμάρχη, γιατί δεν έχει τίποτε άλλο να πει και ο δικός του πελάτης είναι ήδη στην μπουζού. Οι κύριοι υπεύθυνοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ζητάνε εκ νέου την εξουσία, γιατί σπεύδουν να αναλάβουν «μερίδιο ευθύνης»; Δεν έχουν νομικούς στα κόμματα τους να τους πούν, ότι αυτές οι βλακείες δεν στέκουν; Οση θα είναι η ποινή του σταθμάρχη, τόση (τουλάχιστον) θα πρέπει να είναι και η ποινή των υπουργών και των διοικητών από τότε που θα έπρεπε να έχουν εγκατασταθεί τα συστήματα ασφαλείας. Ούτε ο σταθμάρχης μπορεί να πιαστεί από τις ευθύνες των πολιτικών, ούτε εκείνοι από τις ευθύνες του σταθμάρχη· είναι όλοι εξίσου ένοχοι ποινικά στο ακέραιο.

   Προφανώς εκτός από τους παραπάνω υπάρχουν ευθύνες και σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα φτάσει εκεί. Για τους πολιτικούς και τα μεγαλοστελέχη δεν ξέρω τι θα γίνει. Αν οι δικαστικοί βαφτίσουν την ποινική ευθύνη ως πολιτική (και μάλιστα μετά τον ζήλο τους να πετάξουν από τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμους πολίτες) μόνοι τους θα δώσουν την χαριστική βολή στο όποιο κύρος τους έχει απομείνει.

   Οι δημοσιογράφοι δείχνουν να μην θέλουν να βάλουν πάλι πλάτη στην συγκάλυψη, γιατί και το δικό τους κύρος έχει φτάσει στο ναδίρ. Εξαιρούνται βέβαια κάποια από τα γνωστά μπουμπούκια κυρίως του ΣΚΑΪ. Όμως ενώ δικαίως βάλλουν κατά της κυβέρνησης, κάνουν ψιλογαργάρα τις ευθύνες των προηγούμενων. Σύμπτωση, ή ήλθε η ώρα της εναλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δημιουργηθεί κάποια ψευδαίσθηση αλλαγής στον λαό;

   Πάντως ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ συμφέρει να δικαστούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι, γιατί δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν να κάτσουν και οι δικοί τους στο σκαμνί. Συνεπώς και εν όψει εκλογών η νέα «δημοσιογραφική άνοιξη» έχει ημερομηνία λήξεως και σύντομα θα επανέλθουμε στην «κανονικότητα» της συστημικής προπαγάνδας…

   Τελικά αυτό που θα μείνει, είναι η πορτοσαλτική διαπίστωση, ότι οι εκατόμβες είναι η απαραίτητη θυσία για να βελτιωθούν οι υποδομές!!!!!!!!! Εγώ βρε Αρη μου θα προτείνω κάτι άλλο. Γιατί να μην χτίσουμε την γυναίκα του πρωτομάστορα; Αν καθίσουμε στο σκαμνί όλους αυτούς τους ρεμπεσκέδες, θα τολμήσει στο μέλλον άλλος να αδιαφορήσει για τις υποδομές ασφαλείας; Δεν είναι μονόδρομος οι εκατόμβες Αρη μου. Μονόδρομος γίνεται, όταν καθοδηγούν την κοινή γνώμη παράσιτα σαν εσένα και κυβερνούν πληρωμένοι δολοφόνοι σαν τα αφεντικά σου.

Απάντηση στον Αντώνη Κανάκη

   Αντώνη μου μην λες τέτοιες βλακείες στην αξιόλογη εκπομπή σου. Αυτά που σου λένε οι νομικοί σου σύμβουλοι να τα πουν οι συνήγοροι των δολοφόνων και πάλι δεν θα πιάσουν σε ένα στοιχειωδώς σοβαρό δικαστήριο.

   Πριν λίγες ημέρες καταδικάστηκαν ο Παπαγγελόπουλος και ο Παππάς από Ειδικά Δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος, χωρίς αυτές οι παραβάσεις να οδηγήσουν στον θάνατο κανενός. Αυτοί που λες, ότι θέλεις να οδηγήσεις στην Δικαιοσύνη, έχουν κάνει αμέτρητες παραβάσεις σε αυτήν την εικοσαετία, που οδήγησαν τελικά σε αυτήν την μαζική δολοφονία.

   Σκέψου ότι ο Παππάς έκανε μία ματσακονιά και ο Παπαγγελόπουλος δύο (κι αυτό παίζεται) χωρίς να βάλουν τίποτα στην τσέπη τους και εξαιρετικά ήσσονος σημασίας σε σχέση με τις εγκληματικές ολιγωρίες και ενέργειες ακόμα, που έχουν διαπιστωθεί από λίγων ημερών δημοσιογραφική έρευνα. Επιπλέον ήδη έχουν σκάσει μύτη οικονομικά σκάνδαλα και καταχρήσεις, που βγάζουν μάτι. Και καλά, για τις συμβάσεις με τους Ιταλούς, κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό. Τα προεκλογικά καραγκιοζιλίκια ενός μόνον από τα χιλιάδες τρωκτικά κόστισαν 6 εκατομμύρια στον ΟΣΕ!!!!!!!!

   Η παράβαση καθήκοντος και η απιστία, ουσιαστικά έχουν ήδη αποδειχτεί. Και βέβαια δεν περιορίζεται στους πολιτικούς προϊσταμένους, αλλά επεκτείνεται και σε δικαστικούς, που έβγαζαν παράνομες και καταχρηστικές απεργίες, που αφορούσαν θέματα ασφαλείας και αγνοούσαν τα εξώδικα των εργαζομένων.

   Ή μήπως νομίζεις, ότι είναι τόσο εύκολο να κλέβεις σιδηροδρομικό υλικό και μάλιστα από γραμμές τόσο πυκνής κυκλοφορίας, χωρίς κάλυψη, για να μην πω, χωρίς σύμπραξη των αρχών; [Ούτε μπορείς να διοχετεύσεις τέτοια κλοπιμαία στην αγορά χωρίς ανώτερους συνένοχους.]

   Βέβαια κι εγώ καταλαβαίνω ποια εξέλιξη θα είχε μία τέτοια μήνυση, βλέποντας ανάμεσα στους υπόλογους τον Καραμανλή και τον Λιάπη, αλλά έτσι που στα λένε οι νομικοί σου σύμβουλοι, μου φαίνεται, ότι δεν θέλουν να τους φέρουν καν σε δύσκολη θέση, όπως και τους δικαστικούς βέβαια. Πρόσεχε, μην βρεθείς συνένοχος συγκάλυψης. Αν θέλεις όντως να κάνεις κάτι, κάντο και μην ψάχνεις προσχήματα για να το αποφύγεις. Η ασημαντότητα μου θα συνυπογράψει την μήνυση σου, όπως και πολλές χιλιάδες άλλοι. Κι όσο για δικηγόρους, υπάρχουν κι άλλοι, με λιγότερες περγαμηνές ίσως, αλλά περισσότερο φιλότιμο. Αν έχεις κότσια Αντώνη μου, ιδού η Ρόδος κι εγώ τουλάχιστον δεν θα κάνω το κορόιδο.   

Π. Ρέππας 

Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ευθύνη δεν επιμερίζεται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator