Πατριώτες μέχρι …αηδίας

0



   Θεωρητικά λέμε σχεδόν τα ίδια με τους «έγκριτους αναλυτές» για τα θέματα άμυνας, γιατί, υποτίθεται, ότι πάνω απ όλα είμαστε όλοι πατριώτες και αγωνιούμε για την Ελλάδα… Ο αναγνώστης δεν μπορεί να αντιληφθεί εύκολα την διαφορά, γιατί οι άνθρωποι είναι όντως ειδικοί στην προπαγάνδα και το ύπουλο μάνατζμεντ. Ελα όμως που ο σεισμός τους ξεβράκωσε (για άλλη μια φορά). Αντί να τον δουν ως ευκαιρία να απεμπλακούν οι δύο λαοί από την φρενίτιδα των εξοπλισμών και του πολέμου, πριν ακόμη κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τα κτίρια που καταπλάκωσαν δεκάδες χιλιάδες Τούρκους, ξαμολήθηκαν στα κανάλια, στο you tube, στα μπλογκς, γιατί τους έπιασε πρεμούρα μην επικρατήσει πνεύμα συμφιλίωσης και ακυρωθούν οι παραγγελίες των F35 και των rafale

   Αλήθεια ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς τους περιφερόμενους «ειδικούς»; Όπως λένε συχνά και οι ίδιοι «Follow the money». «Συμπτωματικά» οι ίδιοι μας υπενθυμίζουν διαρκώς, ότι οι Τούρκοι είναι ένα βάρβαρο έθνος, με το οποίο δεν θα τα βρούμε ποτέ… Ωραία ρε μάγκες, δεν θα τα βρούμε ποτέ, Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΕΒΑΛΕ, Ή ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ; ΕΔΩΣΕ Ή ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ;

   Ακόμα κι αν υποθέσουμε, ότι ο Ερντογάν στριμωγμένος θα κάνει τώρα τον πόλεμο, οι αγορές αυτές θα παραληφθούν μετά από 5-6-7 χρόνια. Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να περιοριστούμε στα rafale και μάλιστα να επαναδιαπραγματευτούμε την συμπαραγωγή τους, φτιάχνοντας μία πολύ δυνατή αεροπορική βιομηχανία με τα λεφτά των F35, που δεν μας χρειάζονται.

   Παρότι τα «δημόσια βάρη» με κλατάρισαν (γιατί χρεώνομαι φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα) και κινδυνεύω να βρεθώ στον δρόμο, δεν λέω όχι στις αμυντικές δαπάνες κι ας μην γουστάρω τα στρατά και τους πολέμους. Ας πάει και το παλιάμπελο για την άμυνα της χώρας, αλλά τουλάχιστον να μην πάει στον βρόντο. Τι λέω όμως τώρα ε; Αν υπάρξει υποψία κινδύνου για την ολοκλήρωση των αγορών, αν υπάρξει ο παραμικρός «κίνδυνος» να αρχίσουμε να στήνουμε δική μας πολεμική βιομηχανία, αμέσως οι «σύμμαχοι» θα στήσουν επεισόδιο με την Τουρκία. Ο Ερντογάν πάντα ήταν αργυρώνητο όργανο τους και παρά την προσπάθεια του να αυτονομηθεί, δεν τα κατάφερε, ενώ ο σεισμός του έδωσε πολύ δυνατό χτύπημα.

   Ακόμα κι αν δεχτούμε τις τρίχες της συστημικής προπαγάνδας (ότι ο Ερντογάν έκανε δικό του παιχνίδι και ήταν ανεξέλεγκτος) ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΟΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» (ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥΣ) υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία από αυτήν να τον εξαναγκάσουν σε πορεία ειρήνης; ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ (εις επήκοον του Τουρκικού λαού) ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΟΠΛΑ. Τόσο απλά, αλλά όλοι παριστάνουν, ότι δεν το σκέφτηκαν…

   Δεν μου αρέσει που θα πω για έναν συγκεκριμένο (ενώ είναι όλοι τους ίδιοι) αλλά δεν μπορώ να το καταπιώ αυτό που είδα στο open. Κόμπαζε ο Βαλασσόπουλος ότι οι Δυτικοί τον έχουν στο χέρι τώρα τον Ερντογάν και θα τον εξαναγκάσουν σε πολλά θέματα. Θα έλεγε κανείς, ότι για να χαίρεται τόσο πολύ ο Ελληνας δημοσιογράφος, κάτι καλό θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα. Μήπως θυμήθηκαν, ότι παρακρατεί Ευρωπαϊκό έδαφος στην Κύπρο και θα του πουν να το δώσει πίσω; Όχι βέβαια. Μήπως θα του πουν να μην ενοχλεί την Ελλάδα; Όχι βέβαια. Αλλά ας μην είμαστε εγωιστές· ο άνθρωπος μπορεί να χάρηκε για άλλα πράγματα πολύ σημαντικά. Μήπως θα του πουν να μην πετάει τα λεφτά για όπλα και να τα δώσει στον δικό του λαό; Μήπως θα του πουν να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να κάνει τίμιες εκλογές; Μήπως θα του πουν να σεβαστεί τους Κούρδους, τους Αλεβίτες, τον λαό γενικότερα; Όχι βέβαια. Μα τότε γιατί χαίρεται και χαμογελά ο δημοσιογράφος πατέρα; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θα τον αναγκάσουν να δεχτεί την Σουηδία και την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ!!!!!!!!!!!!!!! Και συμπλήρωσε ο «Ελληνας» δημοσιογράφος «Αν δεν το κάνει, δεν έχει F16»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Μετά φταίω εγώ που τους λέω «γουρούνια»; Ακόμα κι αν τα F16 δεν προορίζονταν να βομβαρδίσουν την δική του πατρίδα, δεν δείχνει οίκτο ούτε για τους γονατισμένους Τούρκους. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το αγαπημένο του ΝΑΤΟ και η αγαπημένη του Lockheed. Αν οι Τούρκοι δεν πάρουν τα F16 δεν θα βρίσκουν δικαιολογία οι «πατριώτες» να πάρουμε εμείς τα F35. Μεγάλη καταστροφή για τους «πατριώτες» εκατέρωθεν του Αιγαίου… [Να χαθούν τέτοιες μίζες για έναν κωλοσεισμό;] Ετσι ξεκίνησαν ήδη και οι τούρκοι «πατριώτες» τον χαβά τους «Μην τους πιστεύετε τους Γιουνάνηδες· είναι ύπουλοι»… Και βέβαια ο Ερντογάν θα «υποχωρήσει» και θα δεχτεί την Σουηδία και την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργολαβίες του πολέμου…

   Απορώ πως δεν ξεσηκώνονται, όχι μόνο οι λαοί, αλλά οι ίδιες οι πέτρες; Πως περνάνε όλα αυτά ως φυσιολογικά; F16 χρειάζεται τώρα η Τουρκία, ή ανοικοδόμηση και ανθρωπιστική βοήθεια; Είναι αλήθεια, ότι τώρα μπορούν να τον πιέσουν μέχρι πλήρους υποχώρησης, γιατί όπως ομολογούν και τα συστημικά ΜΜΕ ακόμα, οι περιοχές που επλήγησαν ήσαν κάστρα του Ερντογανισμού. Η τραγωδία μπορούσε να ανοίξει χαραμάδα στην ελπίδα, αλλά όλοι έτρεξαν να την κλείσουν και να κλείσουν και το μάτι στον Ερντογάν, ότι δεν έχει να επιλέξει ανάμεσα στην Δυτική βοήθεια και τον μεγαλοϊδεατισμό· θα τα συνδυάσουν και τα δύο!!!!!!!!!!

Π. Ρέππας        

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 19, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πατριώτες μέχρι …αηδίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator