ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Τώρα τι θα κάνει ο Δήμαρχος;;;

0Θα συνεχίσει με την ίδια σύνθεση των Επιτροπών ρισκάροντας όλες οι αποφάσεις τους να ακυρωθούν;;;

Το ΣτΕ τίναξε στον αέρα τους "νόμους Θεοδωρικάκου"!!!

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις των "νόμων Θεοδωρικάκου" με τις οποίες μεταφέρθηκαν κρίσιμες και με σημαντικά υψηλό οικονομικό αντικείμενο αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αλλοιώθηκαν ουσιαστικά τα εκλογικά αποτελέσματα, δημιουργώντας πλασματικές πλειοψηφίες 3/5 για τις παρατάξεις των Δημάρχων.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι δεν δικαιολογείται "τόσο σοβαρή και έντονη επέμβαση του νομοθέτη στη θέληση των εκλογέων".

Βέβαια η καθυστέρηση κατά 3,5 χρόνια της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, επέτρεψε σε μειοψηφίες να αποφασίζουν για όλα τα σοβαρά θέματα των Δήμων από απευθείας αναθέσεις μέχρι έργα, μεγάλου προϋπολογισμού, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο απαξιώθηκε εντελώς.

Στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης όπου η παράταξη του Δημάρχου με 7 δημοτικούς συμβούλους αρχικά και με 6 στη συνέχεια (μετά την ηχηρή αποχώρηση αντιδημάρχου), σε σύνολο 27 μελών του ΔΣ, αποφάσιζε ερήμην του Δ.Σ., με την ψεύτικη πλειοψηφία που διέθετε στις Επιτροπές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και η ανάθεση έργων οδοποιίας ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς διαγωνισμό και με έκπτωση 5% μόνο.

Οι επιτροπές αυτές είναι πλέον απονομιμοποιημένες και πρέπει να ανασυγκροτηθούν με αναλογική εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων.

ΕΠ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 09, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Τώρα τι θα κάνει ο Δήμαρχος;;;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator