Γ. ΔΕΔΕΣ: "Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Φράγμα του Ασωπού και τα δίκτυά του θα ολοκληρωθούν" - ΒΙΝΤΕΟ

0



Βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες στην φιλόξενη ραδιοφωνική συχνότητα του ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 και είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Νικολόπουλο και για το κρίσιμο αναπτυξιακό έργο του Φράγματος του Ασωπού.

Επισήμανα ότι το 2015 παραλάβαμε το έργο βαλτωμένο, χωρίς πόρους, με αδυναμία χρηματοδότησης και με την ανάδοχο εταιρεία να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβιωσιμότητας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Παρ’ όλα αυτά, αναστρέψαμε την αρνητική αυτή εικόνα κάνοντας αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου:

Κατορθώσαμε, και με δική μου προσωπική παρέμβαση, να βρούμε ανάδοχη εταιρεία για να υποκαταστήσει τον αρχικό ανάδοχο, διασφαλίσαμε τους αναγκαίους πόρους χρηματοδότησης και τo έργο προχώρησε με ικανοποιητική εξέλιξη των εργασιών μέχρι και το 2019.

Διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του για τα επόμενα χρόνια μέσω της ένταξης του έργου στο νέο ΕΣΠΑ. (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης)

Ταυτόχρονα, την περίοδο που θήτευσα ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση της Μελέτης των αρδευτικών δικτύων του φράγματος, χωρίς τα οποία το έργο δεν έχει νόημα. Εντάξαμε στο λογαριασμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου ποσό 3.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της Μελέτης, το έργο χαρακτηρίστηκε εθνικής σημασίας και ειδικού σκοπού και στις αρχές του 2019 ξεκίνησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης της Μελέτης.
 
Με δραματική καθυστέρηση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. η Μελέτη των δικτύων δημοπρατήθηκε μόλις τον Μάιο του 2022(!) και μάλιστα με αυξημένο κόστος που φτάνει στα 5.635.000 ευρώ!
Σήμερα το έργο έχει ξανά βαλτώσει…

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί επιδεικτικά για τον Ασωπό και έχει εγκαταλείψει στην τύχη του το Φράγμα. Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, σε υπνώττουσα κατάσταση, αδιαφορεί πλήρως για την εκτέλεση του μεγαλύτερου έργου που εξελίσσεται στην Περιφέρειά του, ενώ θα έπρεπε να “τρώει τα σίδερα” και να πιέζει συνεχώς την κυβέρνηση. Και μάλιστα τη στιγμή που η επίβλεψη του έργου είναι ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την ακολουθούμενη τακτική από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την Περιφέρεια και με τη νοοτροπία που τους διακατέχει, το Φράγμα του Ασωπού δεν θα
τελειώσει ποτέ!

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. το έργο θα ήταν ήδη έτοιμο. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. το Φράγμα του Ασωπού θα ολοκληρωθεί και θα προωθηθεί το έργο των δικτύων για την πλήρη λειτουργική του αξιοποίηση.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 11, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. ΔΕΔΕΣ: "Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Φράγμα του Ασωπού και τα δίκτυά του θα ολοκληρωθούν" - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator