Χ. ΚΟΡΔΩΣΗΣ: ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!

0



Παρατηρώντας τις επιλογές, τις κινήσεις και τον τρόπο με τον οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά δεν καταφέρνει καν να διεκπεραιώσει απλές και καθημερινές υποθέσεις που προκύπτουν από προβλήματα που πολλές φορές η ίδια δημιουργεί, καταλήγουμε στους παρακάτω βασικούς λόγους οι οποίοι οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα εστιάζοντας βέβαια πρωτίστως στον ίδιο το Δήμαρχο ο οποίος είναι και ο βασικός υπεύθυνος :

1. Αθέτησε και απεμπόλησε όλες τις αρχές και τις αξίες της Συμμαχίας Πολιτών και απομάκρυνε από κοντά του όλα τα στελέχη που είχαν άποψη και θέση για να είναι εύκολη για αυτόν η δημιουργία ενός συστήματος υπάκουων αλλά κυρίως άβουλων που θα του επέτρεπαν την μεταμόρφωση του σε δήμαρχο - «ελέω Θεού βασιλέα».

2. Δημιούργησε επί σκοπώ και νοθεύοντας ουσιαστικά τη λογική της απλής αναλογικής μία νέα παράταξη «Δημάρχου», από συνεργάτες που ήταν πρόθυμοι και επιρρεπείς στη Δημοτική κωλοτούμπα αναιρώντας ακόμα και θεμελιώδεις προσωπικές τους πεποιθήσεις. Σήμερα έχει 18 έμμισθους συμβούλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις του αλλά όχι για τον μισθό που αναδείχθηκε σε αναγκαία συγκολλητική ουσία.

3. Εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πολιτικό χώρο της ΝΔ και της κεντροδεξιάς γιατί νομιμοποίησε την αυτοδιοικητική συναλλαγή ανερυθρίαστα. Αποφεύγει κάθε είδους δημοκρατικό έλεγχο, λογοδοσία και διαβούλευση. Μοιράζει παντού εύκολες υποσχέσεις για την εξαγορά συνειδήσεων. Έκανε ακόμα και εξαγορές γης που προκαλούν την κοινωνία, μη διστάζοντας μάλιστα να κατονομάσει δημόσια ως μεσάζοντες μέλη της Δημοτικής Αρχής.

4. Σπαταλά τα δημοτικά ταμεία και μοιράζει αφειδώς το δημοτικό χρήμα για να δημιουργήσει και έμμισθους εργολάβους αλλά και ψηφοφόρους, χωρίς να τον ενδιαφέρει καν ότι τα λεφτά είναι των δημοτών. Με ευκολία χαρίζει εκατομμύρια ευρώ την ώρα που ο Δήμος έχει σοβαρές ανάγκες υποδομών και δημιουργίας ζωτικών δομών όπως είναι η παροχή κτιρίου στο Πανεπιστήμιο.

5. Δεν έχει καταφέρει να εκτελέσει ούτε καν τα έργα που βρήκε ώριμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ για δικό του πρόγραμμα και έργα ούτε λόγος. Αυτό έχει προ πολλού ξεχαστεί στο σύνολό του. Έχει αφήσει πλήρως ασυντήρητα όλα τα σημαντικά δημοτικά έργα.

6. Δεν έχει την παραμικρή ικανότητα να διοικήσει ένα μεγάλο δήμο, όπως ο Δήμος Κορινθίων με αποτέλεσμα να έχουν εξαγριωθεί οι δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και να είναι σε εξέλιξη ένας καθημερινός πόλεμος ανάμεσα στους συνεργάτες του που ο ένας κατηγορεί τον άλλον δημόσια και όλοι μαζί δείχνουν το Δημαρχείο. Ακόμα και σε δημόσιες συζητήσεις τους αφήνουν υπονοούμενα για πιέσεις που έχουν δεχθεί ή για παρεμβάσεις ακόμα και στα αυτονόητα.

7. Με περισσή ευκολία, χωρίς καθαρούς όρους και προϋποθέσεις παραδίδει σε ιδιωτικά συμφέροντα υψίστης σημασίας τομείς του δήμου, όπως ο ηλεκτροφωτισμός, το στρατόπεδο και έπονται και άλλα. Η υπόθεση με τα Led είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Όχι εξ αντικειμένου, αλλά εκ της όλης διαδικασίας που ακολουθήθηκε όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες περιπτώσεις. Κάθε πιθανή απόφαση αποτελεί «έκπληξη» ακόμα και για τους συμβούλους της παράταξής του.

8. Διέλυσε μία δημοτική παράταξη για να αποκτήσει σχετική πλειοψηφία και αμέσως μετά οδήγησε τα στελέχη σε αδιέξοδα και απομόνωση, μη διστάζοντας να εμφανίσει απίθανους ανθρώπους ως πολυετώς συνδράμοντες στο εγχείρημα της Συμμαχίας Πολιτών, ανθρώπους που ουδέποτε είχαν εμφανιστεί προεκλογικά ως συνεργάτες του.

9. Δεν έχει κανένα οραματικό σχέδιο, ούτε πρόγραμμα για αναγκαία έργα υποδομής ιδιαίτερα στα χωριά και κινείται με καθαρά προσωπικά κριτήρια στην επιλογή δράσεων που απλά σπαταλούν δημοτικά χρήματα. Οι παρεμβάσεις είναι αποσπασματικές, καθαρά σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων και όλες οι ανακοινώσεις γίνονται με τη συνοδεία φωτογράφισης σε κάποια ταβέρνα.

10. Θεωρεί ότι ο ίδιος ότι αποτελεί προσωπικά το 94% της Δημοτικής εξουσίας και όλοι οι άλλοι το υπόλοιπο. Γι’ αυτό αποφεύγει να εμπιστεύεται συνεργάτες ή να τους χρησιμοποιεί και τα πάντα, ιδιαίτερα όσα έχουν ενδιαφέρον κυρίως εκλογικό, περνούν αποκλειστικά και μόνο από το γραφείο του, παράπλευρα των θεσμικών εργαλείων διοίκησης. Οι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι, εκτός ελαχίστων απλώς παρίστανται και οφείλουν να αποδίδουν εύσημα ακόμα και για βασικές υποχρεώσεις του Δήμου όπως είναι η καθαριότητα ή η αλλαγή λαμπών φωτισμού.

11. Κινήθηκε σκανδαλωδώς σε σοβαρές δημοτικές υποθέσεις όπως το Γενικό Πολεοδομικό για να εξυπηρετήσει σκοπούς σε εκτάσεις που περιέχουν προσωπική του περιουσία και συμφέροντα.

12. Σε πολλές περιπτώσεις σοβαρών υποθέσεων που αφορούν τον Δήμο, επιλέγει να κινείται παρασκηνιακά, να καταλήγει σε συμφωνίες (deal) για τις οποίες κανείς δεν έχει γνώση και ουδέποτε έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτά τα deal εμφανίζονται κατόπιν «επεξεργασίας» κυρίως επικοινωνιακής ως μεγάλες επιτυχίες και συμφωνίες προς όφελος του Δήμου και παρουσιάζονται πάντα με τις αντίστοιχες αντιπαροχές σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

13. Υποτιμά την γνώμη και άποψη ειδικών (σίγουρα ειδικότερων από αυτόν) με επιχειρήματα αστεία και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μέσω ενός ολόκληρου δικτύου παραπληροφόρησης το οποίο λειτουργεί ως ειδησεογραφικό πρακτορείο που «μοιράζει» ειδήσεις. Υποτιμά ακόμα και την άποψη των πολιτών, την οποία σε πολλές περιπτώσεις νομίζει ότι μπορεί να την χειραγωγήσει.

14. Κινείται δίχως όραμα και προοπτική για το μέλλον του Δήμου Κορινθίων και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και κεκτημένα προηγούμενων χρόνων. Δεν υπάρχει σχεδιασμός ούτε για ένα έργο μακροπρόθεσμης πνοής και παρουσιάζει αμφίβολες εντάξεις σχεδίων σε μικρο-χρηματοδοτήσεις κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ ως αναπτυξιακά έργα πνοής για τον τόπο.

ΚΟΡΔΩΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αν.Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων
Δημοσίευση: Αυγούστου 29, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χ. ΚΟΡΔΩΣΗΣ: ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator