ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ: "Αυτοί μας βοήθησαν να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα" !!!

0



ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ: Αυτοί μας βοήθησαν να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!Την Τρίτη το βράδυ στο Χιλιομόδι θα εγκαινιαστεί το νέο θέατρο προς τιμή της Ειρήνης Παπά.

Ένα έργο που η σημασία του ξεπερνά τα μικρά όρια της περιοχής μας και έχει παγκόσμια διάσταση, ανάλογη με την προσωπικότητα και την διεθνή ακτινοβολία της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού.
Πριν από πολλά χρόνια η ίδια η Ειρήνη Παπά, όταν μεεσουρανούσε στον κινηματογράφο προσπάθησε να κάνει στο χωριό της , ένα θέατρο στο οποίο όπως ονειρευόταν θα πρωταγωνιστούσαν όλοι οι αστέρες του Χόλυγουντ.

Δυστυχώς όπως πάντα συμβαίνει στην Ελλάδα, η μιζέρια της επαρχίας και η μικρότητα της στέρησαν αυτή την χαρά.

Στην μεγάλη σταρ, που δήλωνε σε όλο τον κόσμο:
«Ένα πράγμα δεν θέλω να ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου, ότι και αν μου συμβεί. Ότι είμαι από το Χιλιομόδι».

Σήμερα έστω και εκ των υστέρων, έστω και ως δική μας λύτρωση, είναι έτοιμο, λαμπρό και μεγαλοπρεπές και ανήκει σε αυτή. Είναι η έμπρακτη συγνώμη μας.

Στην δική μας Ειρήνη, στην Ελληνίδα Ειρήνη, στην Παγκόσμια Ειρήνη Παπά.
Το νέο θέατρο ήταν ένα όνειρο που ξεχάστηκε, μέχρι το 2015, όταν αναλάβαμε το χωριό και το φέραμε και πάλι στην πρώτη γραμμή.

Μας περιγελούσαν αλλά δεν μας απογοήτευσαν ποτέ και με πάθος, το παλέψαμε παντού και με κάθε δυσκολία.

Πείσαμε την προηγούμενη δημοτική αρχή, ότι δεν είναι όνειρο θερινής νύχτας, ούτε πεταμένα λεφτά, αλλά επένδυση πολιτισμού, χρέος τιμής σε μία τεράστια προσωπικότητα και ταυτόχρονα ένα εμβληματικό για την περιοχή έργο.

Ονειρευθήκαμε, τολμήσαμε, απειλήσαμε, κάποιες φορές απογοητευθήκαμε, αλλά δεν κάναμε ούτε μία στιγμή πίσω για το θέατρο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον εξαίρετο αρχιτέκτονα Χρυσόστομο Γαλλίκα , για την σπουδαία δουλειά που έκανε και για την στήριξη που μας έδωσε, να γίνει το θέατρο στον ιστορικό λόφο του Νικηταρά. Κόντρα σε πολλούς.

Τότε που όλοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει. Εγινε.

Είμαι υποχρεωμένος επειδή η ιστορία πάντα ξεχνά τους αφανείς ήρωες να θυμήσω στο όλους, ότι αυτό το έργο ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΤΕ, αν δεν μας βοηθούσε η οικογένεια του Θωμά Μαντζιώρου, ο οποίος έβαλε πάνω από όλα το χωριό του και την μεγάλη συμπατριώτισσα του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την μεγάλη του συνεισφορά και ασφαλώς έχει μερίδιο στην μνήμη.

Μας βοήθησαν πολύ οι συμπατριώτες μας Χιλιομοδιώτες, που όταν ξεπέρασαν τους αρχικούς τους δισταγμούς με κάθε τρόπο μας βοήθησαν να αποκαταστήσουμε απέναντι στην Ειρήνη Παπά αλλά και τον πολιτισμό, ότι δεν είχε γίνει χρόνια πριν.

Τι χωριό στάθηκε κοντά μας. Ιδιαίτερα τα τοπικά συμβούλια του Χιλιομοδίου.

Όπως κοντά μας στάθηκαν οι Τεχνικές υπηρεσίες και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , που κατάφεραν και ξεπέρασαν σκοπέλους για να μην χαθεί η χρηματοδότηση του έργου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Κορίνθιους υπουργούς και βουλευτές, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Κορινθίων για την στήριξη και την βοήθεια τους.

Τα εγκαίνια θα κάνει δικαιωματικά ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, που από την πρώτη ημέρα της θητείας του, πίστεψε στο έργο, πίστεψε στην αξία που θα έχει αυτό για τις γενιές που έρχονται και θα κρατούν αναμμένη την δάδα, που αφήνει η μεγάλη Ειρήνη Παπά.

Δυστυχώς δεν μπορεί η ίδια αν και είναι εν ζωή να νοιώσει πόσο την αγαπάμε οι Χιλιομοδιώτες, να δει με τα μάτια της, τον ιστορικό σεβασμό προς την προσφορά της, και να παίξει έστω και ένα λεπτό στην σκηνή , για να κάνει χαρούμενο στον ουρανό τον πατέρα και μέντορα της. Κάτι που ήθελε περισσότερο από την παγκόσμια δόξα που απέκτησε.

Να του πεί: «Πατέρα τίμησα το Χιλιομόδι όπως μου δίδαξες»
Και εμείς Ειρήνη Παπά, πλέον ότι και να συμβεί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ήσουν από το Χιλιομόδι.
Και δεν τελειώνουν τα όνειρα μας.

Δημοσίευση: Ιουλίου 18, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ: "Αυτοί μας βοήθησαν να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα" !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator