Δερβένι: “Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό Κόλπο”

0Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το φεστιβάλ «Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό κόλπο-Παρατηρώ, Ενημερώνομαι, Προστατεύω» 2022 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 2 Ιουλίου στο ανακαινισμένο παλιό δημοτικό σχολείο του Δερβενίου Κορινθίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη Μονάδα Εκπαίδευσης του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, την κοινότητα του Δερβενίου και το Ν.Π.Δ.Δ «Ηλίας Κατσούλης». Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 11 επιστήμονες ή και ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ (από Ι.Ω. και ΙΘΑΒΙΠΕΥ), ενώ πάνω από 170 άτομα (όλων των ηλικιών) παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δράσεις που παρουσιάστηκαν.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσει και να αναδείξει με διεπιστημονικότητα και αξιοποιώντας ποίκιλλες προσεγγίσεις (βιωματικές δράσεις, πειράματα, διαλέξεις, εικαστικές δημιουργίες, έκθεση με ζωγραφιές μαθητών, live streaming για απευθείας παρακολούθηση του βυθού με χρήση ROV, έκθεση φωτογραφίας κλπ.) την αξία του Κορινθιακού Κόλπου τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της περιοχής.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν τοπικοί φορείς και οργανώσεις όπως: «Αλκυών», Σύλλογος δυτών Krissaios, Πολιτιστικός σύλλογος ΕυΖην, μουσικό σχήμα της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δερβενίου «the Dervenians», ενώ αρκετοί ήταν και οι εθελοντές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

Η αφορμή για την εκδήλωση ήταν το ζήτημα της αξιοποίησης του παλιού Ειρηνοδικείου στο Δερβένι με στόχο το κτίριο αυτό να αποτελέσει ένα κέντρο ολοκληρωμένων δράσεων που σκοπό θα έχουν την παρατήρηση, την επιστημονική έρευνα, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Κορινθιακού κόλπου.
Δημοσίευση: Ιουλίου 14, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δερβένι: “Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό Κόλπο”"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator