Γ. ΠΟΥΛΟΚΑΦΑΛΟΣ: ΦΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΑΚΙ ΑΛΛΑ… ΜΕ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ

0Η αναμενόμενη ούτως ή άλλως απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την τύχη του ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας βγήκε και προφανώς δικαιώνει του προσφεύγοντες ! Θα πεί κανείς και πολύ καλά έκαναν οι Μεσσήνιοι και στήριξαν την κατοχυρωμένη από αυτούς από το έτος 1992 ονομασία προέλευσης ενός προϊόντος που εξαγόταν παλαιόθεν από το Λιμάνι της Καλαμάτας και όλοι το γνώριζαν εκτός Ελλάδος ως kalamata olives !

Για τους Λάκωνες παραγωγούς όμως αυτή η εξέλιξη δεν είναι η καλύτερη και θα υπάρξει άμεσο πρόβλημα γιατί θα αναγκάζονται πλέον να πωλούν το προίον τους ως «Ελιά Καλαμών» και μόνον. Που ναι μεν στην εσωτερική κατανάλωση δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά στην εξαγωγή δεν θα έχει καμία τύχη το προιόν αυτό γιατί στον καταναλωτή εκτός Ελλάδος το «Kalamon olives» δεν του λέει τίποτα!

Αρα θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα στην απορρόφηση του προιόντος με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην οικονομική ζωή τοπικής κοινωνίας της Λακωνίας και κυρίως στα νέα παιδιά , τους νέους παραγωγούς που επένδυσαν στον πρωτογενή τομέα, στην καλλιέργεια της ελιάς.

Βέβαια επειδή η ζήτηση της ελιάς εκτός Ελλάδος είναι μεγάλη και η Μεσσηνία καλύπτει μόνον το 3% της Πανελλαδικής παραγωγής θα δούμε φαινόμενα που υπήρχαν πριν από την περιβόητη απόφαση Αποστόλου του 2018 !

Δηλαδή παράνομες υπογραφές, παράνομες διακινήσεις μέσω Μεσσηνίας, παράνομα «βαφτίσια» κλπ με το αντίστοιχο οικονομικό αντάλλαγμα φυσικά για όλα αυτά τα αλισβερήσια!

Το σίγουρο είναι ότι έρχονται πέτρινα χρόνια για τους δικούς μας παραγωγούς!

Για την ταμπακιέρα βέβαια καμία κουβέντα! Τις παράνομες Ελληνοποιήσεις των εισαγόμενων ποσοτήτων από την αλλοδαπή και εν συνεχεία επανεξαγωγή τους ως ελιά Καλαμάτας ποσότητες που προσεγγίζουν τις 20.000 τόνους !!!

Και ακόμη επειδή από το έτος 2003 έχει εγγραφεί στο διεθνή κατάλογο ποικιλιών η ποικιλία της ελιάς Καλαμών ως συνώνυμη της ελιάς Καλαμάτας με ότι αυτό συνεπάγεται και χωρίς καμία αντίδραση, θα έχουμε το εξής ευτράπελο!

Στις διεθνείς αγορές οι Αιγύπτιοι παραγωγοί, οι Τανζανοί, οι Αυστραλοί και λοιποί, θα μπορούν να πωλούν το προίόν τους ως kalamata olives, αλλά οι Λάκωνες δεν θα μπορούν !

Αυτές είναι οι συνέπειες της χθεσινής απόφασης του ΣΤΕ !

Δεν θα αφήσουμε βέβαια ασχολίαστο το γεγονός ότι για να βρουν συμμάχους οι προσφεύγοντες φίλοι Μεσσήνιοι χρησιμοποίησαν την λεγόμενη διεύρυνση ! Δηλαδή έριξαν το …τυράκι της φάκας στους Λάκωνες για να υπάρξει στήριξη στο αίτημα προς το ΣΤΕ ότι στο ΠΟΠ θα μπουν και οι Λάκωνες παραγωγοί ! Προφορική και μόνον δέσμευση χωρίς να αναγράφεται πουθενά μέχρι να τσιμπήσουν οι αφελείς !

Και όπως θυμόμαστε …..τσίμπησαν αρκετοί ! Και όλοι εμείς που δείχναμε ευθαρσώς τη φάκα είμαστε οι κακοί , που δεν καταλαβαίναμε τον γειτονικό …. πόνο και την καλοπροαίρετη θέση των γειτόνων μας!

Και στήριξαν την προσφυγή και οι Λάκωνες στο Συμβούλιο Επικρατείας των φίλων Μεσσηνίων!

Αλλά !!!!

Μετά την αναχώρηση από το ταμείον ουδέν λάθος αναγνωρίζεται που λέγαμε κάποτε !!! Περαστικά μας !

Εν αναμονεί των δικών μας αντιδράσεων ! Εάν είναι αντιδράσεις όπως της « Νοσηλευτικής» τότε είναι γνωστό το αποτέλεσμα.

Δάκρυα πάνω στο χυμένο γάλα !!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. ΠΟΥΛΟΚΑΦΑΛΟΣ: ΦΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΑΚΙ ΑΛΛΑ… ΜΕ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator