ΣΟΛΥΓΕΙΑ 2022: Άσκηση επί χάρτου για την προληπτική εκκένωση Αμονίου – Φραγκολίμανου

0







ΣΟΛΥΓΕΙΑ 2022

Άσκηση επί χάρτου για την προληπτική εκκένωση Αμονίου – Φραγκολίμανου παρουσία του Υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη

Στα πλαίσια του σχεδιασμού που ο δήμος Κορινθίων αναπτύσσει για την προστασία και ασφάλεια, σε περίπτωση πυρκαγιάς, της περιοχής του Αμονίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η άσκηση ΣΟΛΥΓΕΙΑ 2022, άσκηση προληπτικής και οργανωμένης εκκένωσης των οικισμών Πευκαλίου -Φραγκολίμανου παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη.

Τον Υπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο δημαρχείο. Στην ολιγόλεπτη συνομιλία του Δημάρχου με τον Υπουργό, ο κ.Δήμαρχος επεσήμανε την ιδιαιτερότητα της περιοχής δηλώνοντας την βεβαιότητα πως το Υπουργείο έχει γνώση αυτής της ιδιαιτερότητας και βεβαίως τον σχεδιασμό για την προστασία της.

Η άσκηση ήταν επί χάρτου και έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου, Δασαρχείου, εθελοντών, του τμήματος πολιτικής προστασίας του δήμου Κορινθίων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Παπαϊωάννου, του προέδρου της κοινότητας Σοφικού κ. Γρήγορη Ρωτίδη.

Το σενάριο αφορούσε πυρκαγιά, ημέρα Κυριακή 3.7 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, 3 χιλιόμετρα ΒΔ του Πευκαλίου στη θέση «Βάγια». Οι κλιματικές συνθήκες ορίστηκαν ως εξής: Θερμοκρασία στους 38 βαθμούς κελσίου, υγρασία στο 20%, άνεμοι στα 5 μποφόρ. 213 μόνιμοι κάτοικοι (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) πρέπει να απομακρυνθούν σε 180 λεπτά.

Στόχος της άσκησης ήταν να καταγραφούν οι ενέργειες κάθε εμπλεκόμενου φορέα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

«Οφείλουμε όχι μόνο να επαγρυπνούμε αλλά να είμαστε σωστά και απόλυτα προετοιμασμένοι προκειμένου να κρατήσουμε τους κατοίκους και την περιοχή ασφαλείς. Η σημερινή άσκηση ήταν στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού που ως δήμος έχουμε αναπτύξει γνωρίζοντας τους αυξημένους κινδύνους και τις ιδιαιτερότητες του Αμονίου» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων ευχαριστώντας τους εμπλεκόμενους για την παρουσία και συνεργασία τους αλλά και τον Υπουργό, η παρουσία του οποίου κατέδειξε την σοβαρότητα με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει την περιοχή Πευκαλίου – Φραγκολίμανου.
Δημοσίευση: Μαΐου 31, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΟΛΥΓΕΙΑ 2022: Άσκηση επί χάρτου για την προληπτική εκκένωση Αμονίου – Φραγκολίμανου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator