ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ

0








Έχουν περάσει 13 και πλέον μήνες από την ανάρτησή μας σχετικά με το εγκαταλελειμμένο κληροδότημα - οικία Γ. Κρινάκου και την ευθύνη του Δήμου για την άθλια κατάστασή του.

Παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι θα μεριμνήσει για την αποκατάσταση του κτηρίου, ουδέν νεώτερον έως σήμερον!

Υπάρχουν και άλλα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην κυριότητα του Δήμου, όμως η Δημοτική Αρχή δεν έχει προβεί ούτε καν στην απαραίτητη καταγραφή τους ως Δημοτικών Περιουσιακών Στοιχείων, όπως έχουμε επισημάνει και όπως οφείλει σύμφωνα με τους νόμους.

Πρέπει να δούμε συνολικά τα δημοτικά ακίνητα και να αποφασίσουμε πιθανές χρήσεις τους.

Όσο για τα διατηρητέα δεν είναι λύση να τα αφήνουμε να καταρρέουν, να κινδυνεύουν από πυρκαγιές αγνώστων αιτίων ή να ζωγραφίζονται οι περιφράξεις τους για να κρυφτεί η κατάντια τους....

Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει αντί να αξιοποιήσει τα κτήρια που ανήκουν στον Δήμο να ενοικιάζει άλλα για να στεγάζει διάφορες υπηρεσίες.

Όπως φαίνεται : "λεφτά υπάρχουν" για τέτοια !!!

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι οι ίδιες, άλλωστε τίποτε δεν άλλαξε.

Ακολουθεί η δημοσίευση της 4ης Απριλίου 2021 :


ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ

Στην κυριότητα του Δήμου μας, μεταξύ άλλων, ανήκει και η οικία του μεγάλου δωρητή Γεωργίου Κρινάκου, που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό, στο κέντρο της πόλης.

Το κτήριο είχε στεγάσει στο παρελθόν την Κοινότητα Ξυλοκάστρου.

Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, έχει εγκαταλειφθεί και έχει αφεθεί στην τύχη του (ποιά θα είναι άραγε;)

Αντί για κόσμημα της πόλης έχει καταντήσει μνημείο αδιαφορίας.

Η απαράδεκτη κατάστασή του αποτελεί ασέβεια στη μνήμη και την επιθυμία του δωρητή, ενώ αποθαρρύνει πιθανούς μιμητές του.

Το κτήριο αν επισκευαστεί και αναπαλαιωθεί, θα μπορούσε να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου ή να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς.

Ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίησή του υπάρχουν, αρκεί να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πρέπει να επεκταθεί με την υποβολή και άλλων προτάσεων από φορείς αλλά και συνδημότες.

Ο διάλογος αυτός επιβάλλεται να αρχίσει άμεσα.

Ο Δήμος επιτέλους πρέπει να αξιοποιήσει την περιουσία του.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ
Δημοσίευση: Μαΐου 19, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator