ΚΙΑΤΟ: Ν. Ζαχαρόπουλος για το αλσύλλιο στην "Παναγία"

0

-Πρόσφατα, αρχές Μαρτίου διαπιστώθηκε η κοπή όλων σχεδόν των κάθε είδους δένδρων [πεύκα-ευκάλυπτοι κ.λ.π.] που ευρίσκοντο στο αλσύλλιο που βρίσκεται ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κιάτο.

-Τα δένδρα αυτά -40 έως 50 τον αριθμό- ήταν σχεδόν αιωνόβια και κοσμούσαν το αλσύλλιο και το προαύλιο της εκκλησίας.

-Βέβαια, να μην ξεχνάμε και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια με τον σοβαρό τραυματισμό ανήλικης συμπατριώτισσάς μας από πτώση κλαδιών δένδρων και τούτο οφείλετο, κατά κύριο λόγο, στην έλλειψη κλαδέματος και περιποίησης των δένδρων.

-Κατόπιν αυτού, τέθηκαν ορισμένα ερωτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές:

-Για ποιους λόγους κόπηκαν τα δένδρα αυτά ;

-Ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των δένδρων που κόπηκαν.[50 περίπου]

-Υπήρχαν οι προβλεπόμενες από τη Νομοθεσία γνωμοδοτήσεις αρμοδίων γεωπόνων και αδειοδοτήσεις για την κοπή των δένδρων ;

-Τι απέγιναν τα ξύλα που κόπηκαν, περίπου 70 με 80 τόνους ; Τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τη Νομοθεσία διαδικασία διάθεσή τους με πλειστηριασμό και ακολούθως η διάθεση των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Σικυωνίων ;

-Τα δένδρα που κόπηκαν θα αντικατασταθούν με δένδρα ανάλογης ποιότητας και αξίας ;

-Αν αντικατασταθούν με ποιες διαδικασίες θα γίνει η προμήθεια και φύτευση των νέων δένδρων ;

-Ο Δήμος Σικυωνίων, αν και ο δημόσιος αυτός χώρος είναι στην αρμοδιότητά του, πέρα από τον χώρο της εκκλησίας, απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας !!!!!!

-Το Δασαρχείο Κορίνθου απάντησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα για τα δένδρα αυτά « βρίσκονται εντός ορίου οικισμού» .

-Κατόπιν αυτού ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κορίνθου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν οι παράνομες αυτές ενέργειες και να αποδοθούν οι ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος
Δημοσίευση: Μαΐου 19, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Ν. Ζαχαρόπουλος για το αλσύλλιο στην "Παναγία""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator