Ένταξη και ΝΕΑ χρηματοδότηση του Δήμου Κορινθίων - 317.837,56 € για ηλεκτρικά ποδήλατα και 6 σημεία στάθμευσης - φόρτισης

0Μια ακόμα χρηματοδότηση ύψους 317.837,56 € από το Πρόγραμμα: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» υποδέχεται ο δήμος Κορινθίων, απόρροια της συνεχούς και στοχευμένης δουλειάς που έγινε τους προηγούμενους μήνες και στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Κορινθίων υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και περιλαμβάνει:

- Προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων

- Εγκατάσταση και λειτουργία 6 σημείων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, για την φόρτιση και την στάθμευσή τους με ασφάλεια (αντιβανδαλιστικό σύστημα, «έξυπνες» κλειδαριές ΙοΤ, κτλ.), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δημότες, κατοίκους, επισκέπτες

Στην χρηματοδότηση συμπεριλαμβάνεται επίσης η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου web-based λογισμικού διαχείρισης, αλλά και ηλεκτρονικού συστήματος διαμέσου mοbile εφαρμογής που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Το σύστημα αυτό σε περιβάλλον iOS και Android θα δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα για το χρονικό διάστημα που επιθυμούν εντός της ημέρας, επιστρέφοντάς τα σε κάποιο από τα 6 σημεία στάθμευσης και φόρτισης.

Ο Δήμος Κορινθίων και η παρούσα Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της προετοιμάζει, διεκδικεί και πετυχαίνει σημαντικές χρηματοδοτήσεις σε όλα τα ενεργά χρηματοδοτικά Προγράμματα:

· Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

· Προγράμματα «Φιλόδημος ΙΙ» και «Α. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών

· Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

· Προγράμματα «Πράσινου Ταμείου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του ΥΜΕΠΕΡΑΑ

· Προγράμματα Ταμείου Ανάκαμψης (Ελλάδα 2.0)

αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι με όραμα, πλάνο και σκληρή δουλειά, κάνει καθημερινά την ζωή των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας, καλύτερη, ασφαλέστερη, ποιοτικότερη, στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόσημο.
Δημοσίευση: Μαΐου 18, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένταξη και ΝΕΑ χρηματοδότηση του Δήμου Κορινθίων - 317.837,56 € για ηλεκτρικά ποδήλατα και 6 σημεία στάθμευσης - φόρτισης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator