Νίκος Ταγαράς: Έρχονται στην Κόρινθο τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

0




Έγκριση χρηματοδότησης για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης

«Η προστασία του Περιβάλλοντος και η ενεργειακή εξοικονόμηση είναι δυο αλληλένδετες έννοιες, οι οποίες λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης αλλά και της κλιματικής κρίσης -που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της ειδικά τα τελευταία χρόνια- αποκτούν όχι απλά επίκαιρο αλλά επείγοντα χαρακτήρα.

Σε αυτή την ενεργειακή και περιβαλλοντική συγκυρία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λαμβάνουμε σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών, όπως η προώθηση της μικροκινητικότητας, δηλαδή η απεξάρτηση από την ακραία χρήση του αυτοκινήτου με την ενθάρρυνση χρήσης ενεργειακά φιλικών μέσων προς το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κόρινθος δεν μένει αμέτοχη, αλλά κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Βάζει στην καθημερινότητά της την ηλεκτροκίνηση με το πλέον φιλικό μέσο μετακίνησης, το ηλεκτρικό ποδήλατο. Με στόχο την ανάπτυξη ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων εξασφαλίσθηκε για τον Δήμο Κορινθίων η χρηματοδότηση προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης με προϋπολογισμό 317.837 ευρώ.

Έννοιες όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα που στόχο έχει την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου με λιγότερους ρύπους, ηχορύπανση και κατανάλωση ενέργειας μέσα στις πόλεις μας, οφείλουμε να τις βάλουμε στο λεξιλόγιό μας.

Αλλάζουμε συνήθειες για να αποκτήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι πρωτοβουλίες μας για την προώθηση της μικροκινητικότητας και την εξοικονόμηση ενέργειας συνεχίζονται».

Πληροφορίες για το κοινόχρηστο δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων

Το έργο που εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) με προϋπολογισμό 317.837 αφορά:

• Στην προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

• Στη δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

• Στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

• Στις ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.

• Στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό

• Σε έργα σύνδεσης με δίκτυα ΟΚΩ, εφόσον απαιτείται._
Δημοσίευση: Μαΐου 18, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νίκος Ταγαράς: Έρχονται στην Κόρινθο τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator