Στο ετήσιο συνέδριο της AIACE ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος

0

Στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης των πρώην Υπαλλήλων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων "AIACE 2022" συμμετείχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος το πρωί.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους συνέδρους και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ,ανάμεσα τους ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος επίτροπος Μετανάστευσης και Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ.Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υφυπουργός Έρευνας – Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργός και Βουλευτής Κορινθίας κ.Σταύρος Δήμας ,σημείωσε την αξία του συνεδρίου στις ιδιαίτερα κρίσιμες εξελίξεις που καταγράφονται στην Ευρώπη, εξήρε την παρουσία του κ.Μαργαρίτη Σχοινά στην Αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίχως να παραλείψει να αναφερθεί στην σπουδαιότητα του τόπου που αυτή τη χρονιά φιλοξενεί το συνέδριο.

Η Ομιλία του Δημάρχου Κορινθίων

Κυρίες και κύριοι

Σας καλωσορίζω στην Κόρινθο, στην πόλη που ο Απόστολος των εθνών Παύλος έστειλε δυο από τις πιο σημαντικές επιστολές οι οποίες ως κείμενα με βαθύτερα νοήματα και θρησκευτικό περιεχόμενο διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν την Ευρώπη και τους θεσμούς. Εδώ κατασκεύασε ο Αμινοκλής την τριήρη το πλοίο που άλλαξε τον κόσμο στις θαλάσσιες μεταφορές και τις πολεμικές επιχειρήσεις για αιώνες .

Την πόλη όπου αναπτύχθηκε ο κορινθιακός ρυθμός ο κίονας που κοσμεί δημόσια κτίρια σε όλη τη γη .Την πόλη της εξωστρέφειας με σήμα τον Πήγασο το φτερωτό άλογο της μυθολογίας .

Τη σύγχρονη πόλη που με υποδομές αξιοποιεί τη γεωγραφική θέση , τη διώρυγα της Κορίνθου , την τοπική παραγωγή και τον τουρισμό για οικονομική ανάπτυξη .

Σας καλωσορίζω στην Κόρινθο την πόλη με την μεγάλη ιστορία όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις με παγκόσμιες επιπτώσεις αιώνες πριν.

Εδώ στην Αρχαία Κόρινθο έγινε η συνάντηση των εκπροσώπων των κρατών της Ελλάδος και αποφασίστηκε η συνένωση όλων των Ελλήνων στην εκστρατεία κατά των Περσών , ορίστηκε επικεφαλής του στρατού ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας .

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η δημιουργία μιας αυτοκρατορίας από την Ελλάδα μέχρι τις Ινδίες και η μεταφορά του Ελληνικού πολιτισμού και επιστημών στο σύνολο του τότε γνωστού κόσμου . Άλλαξε η πορεία του κόσμου και ο Αλέξανδρος έγινε Μέγας .

Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση συνένωσης κρατών με κοινό σκοπό έχει πολλά κοινά με την απόφαση της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία βέβαια επιτεύχθηκε με ειρηνικά πλέον μέσα και συνεχίζει να εξελίσσεται .

Εμπνευσμένοι ηγέτες κατάφεραν με διακρατικές συνθήκες να δημιουργήσουν μια ένωση οικονομική κατ’ αρχήν και να αποφύγουν πολέμους στην Ευρώπη για πολλές δεκαετίες .

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη νομίζω της δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης στο πρότυπο των ΗΠΑ για να υπάρξει ευημερία στους λαούς .

Ο τελευταίος πόλεμος στην Ουκρανία ζημιώνει μόνο την Ευρωπαϊκή ένωση , κερδισμένη είναι και η Αμερική και η Ρωσία μέχρι τώρα . Αν θέλουμε οι Ευρωπαίοι την πρόοδο των λαών πρέπει να έχουμε ισχυρή κεντρική κυβέρνηση και την κρίση να κάνουμε ευκαιρία .

Πολλοί φοβούνται ότι κινδυνεύει η ανεξαρτησία των κρατών και ότι θα κυβερνούν οι Γερμανοί . Η καλύτερη απόδειξη ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί είναι ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής ο κ Μαργαρίτης Σχοινάς που είναι σήμερα μαζί μας . Η Ευρώπη είχε πάντα στην λειτουργία της τη δημοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες και υπάρχει η ωριμότητα πλέον της συνύπαρξης των λαών της συνεργασίας και του συμφέροντος για ολους . Έλληνες επίτροποι υπάρχουν σε κάθε θητεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Δεν θα είναι εύκολη η εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά υπάρχει και το προηγούμενο της χώρας μας. Όταν είπαν στον αείμνηστο Κωσταντίνο Καραμανλή πρωθυπουργό τότε της χώρας ότι δεν είναι έτοιμη η Ελλάδα για να μπει στην ευρωπαϊκή ένωση απάντησε . Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα και θα μάθουν να κολυμπούν , και αυτό έγινε . Μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή ένωση και τα καταφέραμε να παραμείνουμε και να προοδεύσουμε . Αν δεν είχαμε μπει τότε οι συνθήκες οικονομικές και άλλες θα ήταν πολύ χειρότερες για όλους μας .

Εσείς ως υπάλληλοι για πολλά χρόνια σε καίριες θέσεις γνωρίζετε πολύ καλά τι έγινε στην ευρωπαϊκή πορεία και τι μπορεί να γίνει .

Η πολύτιμη γνώμη σας σε σημαντικά ζητήματα είναι μεγάλη βοήθεια και τη θέλουμε είτε προβλέπεται θεσμικά είτε όχι .

Εσείς δεν έχετε να σκεφθείτε πολιτικό κόστος και μπορείτε να λέτε το σωστό και να διαμορφώνετε το κλίμα και την κοινή γνώμη κατάλληλα για να γίνουν πιο εύκολα οι απαραίτητες αλλαγές .

Σας εύχομαι καλή διαμονή στην περιοχή μας και επιτυχία τις εργασίες της γενικής σας συνέλευσης . Ελπίζω να σας ξαναδούμε σύντομα .»

𝞣𝞸 𝞼𝞾𝞶έ𝞭𝞺𝞲𝞸 𝞿𝞲𝞴𝞸𝞷𝞮𝞶𝞮ί𝞽𝞪𝞲 𝞳ά𝞱𝞮 έ𝞽𝞸ς 𝞼𝞮 𝞭𝞲𝞪𝞿𝞸𝞺𝞮𝞽𝞲𝞳ή 𝟀ώ𝞺𝞪 𝞽𝞰ς 𝞔.𝞔 𝞬𝞲𝞪 10-12 𝞰𝞵έ𝞺𝞮ς 𝞳𝞪𝞲 𝞼𝞾𝞬𝞳𝞮𝞶𝞽𝞺ώ𝞶𝞮𝞲 𝞹𝞴έ𝞸𝞶 𝞽𝟂𝞶 300 𝞼𝞾𝞶έ𝞭𝞺𝟂𝞶 .
Αναπόσπαστο κομμάτι της συνεδριακής εμπειρίας είναι η γνωριμία με τον τόπο φιλοξενίας, τον πολιτισμό και την ιστορία του!
Δημοσίευση: Μαΐου 17, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στο ετήσιο συνέδριο της AIACE ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator