Γιατί ο Πούτιν ζητάει ρούβλια

0


 

     Οι ειδικοί το ερμήνευσαν εξ αρχής σωστά (για να στηρίξει το ρούβλι) αλλά έτσι όπως τα «εξηγούν», ανάθεμα κι αν μπορεί να καταλάβει κανείς… Θα προσπαθήσω κι εγώ με τον κοινό νου, χωρίς τεχνοκρατικούς όρους κι άλλα μπερδέματα.

     Όταν άρχισαν τα μέτρα στραγγαλισμού των Ευρωπαϊκών λαών (και όχι της Ρωσίας) οι εμετικοί «δημοσιογράφοι» μας θριαμβολογούσαν «το ρούβλι έχασε το 98% της αξίας του»!!!!!!!! Ειδικός δεν είμαι (ευτυχώς δηλαδή) αλλά υποθέτω, ότι ένα νόμισμα πέφτει «φυσιολογικά», αν η οικονομική δύναμη που εκφράζει, χάσει την παραγωγική της ικανότητα. Διαφορετικά πρόκειται για χρηματιστηριακά κόλπα, που σε αυτά οι Δυτικοί είναι μανούλες. Αλλά το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται, όπως θα δούμε παρακάτω.

     Πρώτα απ όλα η Ρωσία χρειάζεται (προς το παρόν*) συνάλλαγμα (ρούβλια τυπώνει μόνη της) και σε συνάλλαγμα θα πληρώνεται. Οι διπλοί λογαριασμοί όμως δεν είναι απλά ένα καψόνι· είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος στήριξης της αξίας του ρουβλίου διεθνώς. Με ποια ισοτιμία θα ανταλλάξουν τα ευρώ με ρούβλια οι Ευρωπαίοι; Προφανώς με την προπολεμική, γιατί διαφορετικά αυτοκτονούν (μια ώρα αρχύτερα). Αν, ας πούμε, επιμείνουν, ότι το ρούβλι έχει χάσει το 98% της αξίας του, τότε πρέπει να καταβάλουν 50 φορές περισσότερα ρούβλια. Οι τράπεζες της Ρωσίας όμως (που έχουν τα ρούβλια) τα πουλάνε σε προπολεμικές ισοτιμίες, δηλαδή το αέριο, το πετρέλαιο, τα τρόφιμα, θα κοστίζουν στους Ευρωπαίους 50 φορές περισσότερο και η Ρωσία θα κονομάει 50 φορές περισσότερο!!!!!!!!!! Ετσι το λιγότερο που θα κερδίσει ο Πούτιν, είναι η προπολεμική ισοτιμία συν την υποχώρηση του «σκληρού» Ευρώ, που ήδη μαλάκωσε κατά 10% και είμαστε ακόμα στην αρχή… [Κι αυτό, αν λογικευτούν κάπως οι «δικοί μας» και δεν επιμείνουν στην «πτώση της αξίας του ρουβλίου». Οσο περισσότερο λένε ότι πέφτει, τόσο περισσότερο πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι. Γι αυτό άλλωστε κάνουν πλέον γαργάρα τις αρχικές θριαμβολογίες τους περί καταποντισμού. Αποδείχτηκε σοφή η Ρώσικη ηγεσία τουλάχιστον σε αυτό. Μήπως έγινε καμία συναλλαγή στις ισοτιμίες, που ισχυρίζονται οι «δημοσιογράφοι» μας; Μήπως έγινε έστω μία συναλλαγή με έστω ελάχιστα κατώτερη τιμή ρουβλίου της προπολεμικής ισοτιμίας;]

     Το ακόμα χειρότερο για την Δύση είναι, ότι η Ρωσία μπορεί να στηρίξει το νόμισμα της με χρυσό και αμέσως έφερε την πρόταση για την επαναφορά του κανόνα του χρυσού, στην οποία ανταποκρίθηκαν θετικά η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και οι περισσότερες χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Αντίθετα, οι Δυτικοί κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο, γιατί δεν έχουν αρκετό χρυσάφι να στηρίξουν τα νομίσματα τους, που κινδυνεύουν να γίνουν κουρελόχαρτα εν μία νυκτί. Τυπώνανε αβέρτα «σκληρά» νομίσματα και κατακλέβανε όλον τον κόσμο οι κοπρίτες. Να δούμε τώρα, αν θα μπορούν να το κάνουν αυτό έστω και στην Ουγκάντα. Και δεν είναι η Ουγκάντα που θα πεινάσει τώρα,** γιατί αυτοί θα φάνε το ψωμί που μασαμπουκιάζανε άκοπα μέχρι τώρα τα παράσιτα.

     Με λίγα λόγια, οι Δυτικοί απέβαλαν την Ρωσία από το SWIFT και η Ρωσία θα αποβάλει το SWIFT από τις διεθνείς συναλλαγές. Με αλχημείες κρατιόνται ακόμα οι Δυτικές οικονομίες, καθώς ο μόνος τομέας που δουλεύει πυρετωδώς είναι η πολεμική βιομηχανία και τα φάρμακα (πιο σωστά, τα φαρμάκια, που δηλητηριάζουν τα ίδια τους τα έθνη) ενώ όλοι οι άλλοι τομείς της οικονομίας βυθίζονται στην ύφεση.

     Οσο για την κονόμα που ονειρεύονται οι Αμερικάνοι και οι Ελληνες εφοπλιστές από το LNG, θα μείνουν με την χαρά στο χέρι. Ακόμα και μία (μόνιμη) αύξηση 10-20% στην τιμή της ενέργειας ήταν υπεραρκετή, για να φέρει τα πάνω κάτω στις Ευρωπαϊκές οικονομίες. Αν αγοράζουν 500 και 1.000% ακριβότερα το αέριο από την Αμερική, δεν θα αντέξουν ούτε ένα μήνα. Οι οικονομίες μας ήταν ήδη προβληματικές και αντιπαραγωγικές από δεκαετίες, όπως και οι πολυπληθείς μεσαίες τάξεις μας. Σε μία τρίχα κρεμόμαστε και κάνουμε, ότι μπορούμε, για να την σπάσουμε. [Ακουσα, ότι οι Αμερικάνοι θα πουλήσουν LNG στους Βούλγαρους φθηνότερο από το Ρώσικο αέριο!!!!!!!! Μιράκολο. Δεν μας είπαν όμως, αυτό θα ισχύει για όλους, ή μόνο για τους Βούλγαρους και για πόσο καιρό; Και τι εννοούν «φθηνότερο»; Μήπως πριν την υγροποίηση, μεταφορά και αποϋγροποίηση;]

     Σε όλη αυτή την ιστορία τους Ρώσους τους καταλαβαίνω· τους Αμερικάνους επίσης τους καταλαβαίνω. Αυτούς που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι οι Ευρωπαίοι. Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι· κάτι άλλο συμβαίνει σίγουρα. Η Ευρωπαϊκή ελίτ (καθώς και όσοι νομίζουν, ότι ανήκουν σε αυτήν) είναι εντελώς εξαρτημένη, πουλημένη και διεφθαρμένη. Δολοφονεί (πρώτα απ όλους) τους ίδιους τους Ευρωπαίους. Νομίζουν, ότι με την δουλικότητα τους θα γλιτώσουν το τομάρι τους, αλλά οι περισσότεροι είναι οικτρά γελασμένοι. Είναι αναλώσιμοι και δεν το ξέρουν· απλά παίρνουν στον λαιμό τους και τους λαούς. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η στάση τους την τελευταία 15ετία και ιδιαίτερα την τελευταία διετία.

     Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τους (υποτίθεται «μορφωμένους») Ευρωπαϊκούς λαούς. Πόση βλακεία να ανεχτεί ακόμα η ιστορία; Εχω αρχίσει να αναρωτιέμαι, αν αξίζει πιά να σωθούν τέτοιοι ηλίθιοι. Και πώς να τους σώσει δηλαδή κανείς, αφού αντιστέκονται τόσο σθεναρά στην λογική; Ο ύστατος στρουθοκαμηλισμός· νομίζουν, ότι θα αποφύγουν την τύχη, που μόνοι τους καθόρισαν, αν βρίζουν και λασπολογούν, όσους τους λέμε την αλήθεια. Αυτή η παρακμή δεν έχει γυρισμό· ο πόλεμος κλιμακώνεται ως το κατώφλι του πυρηνικού ολέθρου και το κακό θα τους βρει να παρακολουθούν την «φάρμα» και την πισπιριγκιάδα…

 

[ * Είπα, «προς το παρόν χρειάζεται συνάλλαγμα», αλλά τα πράγματα τρέχουν και το «παρόν» τείνει να γίνει παρελθόν τάχιστα. Τι να τα κάνει τα κουρελόχαρτα ο Πούτιν; Σε λίγο θα απαιτεί την εξ αρχής πληρωμή σε ρούβλια και όχι την λογιστική μετατροπή τους. Θα πέσει πολύ μεγάλη πείνα στους «ιππότες της δημοκρατίας», παρά την λεηλασία των σιτηρών και του ηλιέλαιου της Ουκρανίας.

** Παραπάνω υπερέβαλα λίγο (σκόπιμα) με έναν ετεροχρονισμό. Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους: Ο τρίτος κόσμος θα πεινάσει πρώτος, γιατί οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η δυτική Ουκρανία μπορούν να ταΐσουν την Ευρώπη. Θα βρουν όμως την ευκαιρία να υφαρπάξουν τον πλούτο των άχρηστων κι όταν αυτός στερέψει, ο μεγάλος ασθενής θα μπει στο νεκροτομείο. Μήπως όμως και εκείνοι μπορούν να πάνε μακριά, όταν η Ρωσία και η Κίνα θα τους αποσπούν την μία μετά την άλλη τις χώρες του τρίτου κόσμου, που εξακολουθούν να καταληστεύουν;

Επιπλέον θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα ανυπέρβλητο πρόβλημα. Όταν θα μπουν στην διεθνή αγορά νομίσματα, που θα στηρίζονται στα αποθέματα χρυσού, τα δικά τους θα καταρρεύσουν. Η κατάρρευση αυτή μάλιστα θα είναι κατά κάποιον τρόπο «άδικη», γιατί όπως και η Ρωσία, έχουν και αυτές οι χώρες δυνατή παραγωγική βάση, αλλά η βουλιμία τους και η αρπακτικότητα τους έβαλε τις οικονομίες τους σε μία μέγγενη της συναλλαγματικής ισοτιμίας, που δεν θα αντέξουν απέναντι στον κανόνα του χρυσού. Δηλαδή θα καταρρεύσουν χωρίς να υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι παραγωγικής αδυναμίας. Απλά τζογάρισαν στην υπονόμευση των ανταγωνιστών τους και θα πληρώσουν τις συνέπειες του ρίσκου τους.

Δεν είναι παράδοξη η έλλειψη βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ από τόσο νωρίς; Οι ΗΠΑ δεν εξαρτώνται ούτε ενεργειακά, ούτε επισιτιστικά, από κανέναν. Απλά οι ύαινες της αγοράς βρήκαν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν. Αυτή είναι η τυχοδιωκτική φυσιογνωμία του καπιταλισμού, που κακώς ταυτίζεται με την ελεύθερη οικονομία. Ο καπιταλισμός είναι η ασύδοτη οικονομία των ισχυρών. Αυτήν την ψευδεπίγραφη ταύτιση του πιο χυδαίου και απάνθρωπου καπιταλισμού με την ελεύθερη οικονομία και την δημοκρατία θα πληρώσουν οι λαοί της Δύσης.]

Π. Ρέππας           

Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί ο Πούτιν ζητάει ρούβλια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator