Γ. ΔΕΔΕΣ: «Το κόμμα μας ως “συλλογικός διανοούμενος” θα βηματοδοτήσει τους νέους αγώνες της κοινωνικής πλειοψηφίας του λαού μας»

0


Γιώργος Δέδες
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου – Επικεφαλής της Παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο»

Πρ. Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, όπου κατοικώ μόνιμα μέχρι σήμερα. Είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, στη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών ειδικεύτηκα σε θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Ανασυγκρότησης, ενώ συμμετείχα σε μεταπτυχιακά ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών, για θέματα Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική δράση συμμετέχοντας δυναμικά στα όργανα του δημοκρατικού Πανεπιστημιακού κινήματος. ‘Ήμουν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας και της Ένωσης Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΕΠΑΠ), μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, καθώς και αιρετός εκπρόσωπος των Φοιτητών της Πάτρας στη Σύγκλητο και στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Μάιο του 2019 διετέλεσα Γενικός Γραμματέας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, είχα συνεχή εποπτεία όλων των σταδίων προπαρασκευής και κατασκευής των μεγάλων έργων εθνικής σημασίας, που αποτελμάτωσε, προετοίμασε, ολοκλήρωσε και προώθησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα με τα μεγάλα έργα, σε Δήμους και Περιφέρειες χρηματοδοτήθηκαν και προωθήθηκαν σημαντικά έργα υποδομών και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να υλοποιούνται.

Στα πλαίσια της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, εκλέχθηκα 2 φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος Κορινθίας (1998 και 2002), ενώ στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές, το 2010, εκλέχθηκα Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος ως επικεφαλής παράταξης. Στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές, το 2019, ηγήθηκα της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και είμαι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος.

Από τα μαθητικά μου χρόνια και μέσα στο κλίμα του προοδευτικού ριζοσπαστισμού της εποχής, οργανώθηκα στη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχα ως εκλεγμένος σε καθοδηγητικά όργανα της νεολαίας και του κόμματος. Διετέλεσα εκλεγμένος Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κορινθίας για 2 διαδοχικές θητείες (2001 έως 2005). Μετά την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ εντάχθηκα στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σήμερα είμαι μέλος στην ομάδα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας.

Αντί επιλόγου…

O ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σήμερα, οφείλει να ανασυνθέσει και να ενδυναμώσει τον ιστορικό χώρο της δημοκρατικής ριζοσπαστικής παράταξης της πατρίδας μας και να εμπνεύσει τους πολίτες με ένα νέο Εθνικό Σχέδιο Προοδευτικής Διακυβέρνησης. Στην πορεία μας αυτή, τα συλλογικά όργανα του κόμματος που θα προκύψουν από τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές θα αναδειχθούν σε κέντρο σχεδιασμού και αποφάσεων για τη νέα μας πορεία.

Το κόμμα μας ως “συλλογικός διανοούμενος” θα βηματοδοτήσει τους νέους αγώνες της κοινωνικής πλειοψηφίας του λαού μας σε σύγκρουση με τη στρατηγική και τις πολιτικές της νεοσυντηρητικής βαρβαρότητας. Αξιοποιώντας τις παρακαταθήκες της πρόσφατης διακυβέρνησής μας, ανανεώνοντας τη φυσιογνωμία μας, επικαιροποιώντας τις αξίες της αριστεράς, διευρύνοντας την πολιτική και κοινωνική μας βάση.

Η υποψηφιότητά μου για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία είναι η καταφατική απάντηση στην πρόσκληση του Προέδρου μας και του κόμματος μας για μια συντεταγμένη, ενωτική και αναζωογονητική πορεία της αριστερής προοδευτικής συμμαχίας με την κοινωνία και τους πολίτες.
Δημοσίευση: Μαΐου 12, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. ΔΕΔΕΣ: «Το κόμμα μας ως “συλλογικός διανοούμενος” θα βηματοδοτήσει τους νέους αγώνες της κοινωνικής πλειοψηφίας του λαού μας»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator