Περίφραξη του Ισθμού της Κορίνθου και έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής

0



Τηλεδιάσκεψη με θέμα τα έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπερταμείου. Επιβεβαιώθηκε, ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για την ευστάθεια των πρανών της διώρυγας, η οποία και θα λειτουργήσει στις αρχές του Ιουλίου, σύμφωνα με την Περιφέρεια. Όσον αφορά στο έργο της περίφραξης, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η Περιφέρεια έχει προχωρήσει και τις προετοιμασίες για την κατασκευή πεζόδρομου, στο δυτικό μέρος του καναλιού και συγκεκριμένα απ’ τη γέφυρα μέχρι τον Δίολκο (υποδομές, πρόσβαση ΑμεΑ, φωτισμός). Επίσης θα αναλάβει τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα.

Γνωστοποιήθηκε, ότι το Υπερταμείο, μέσα στον Μάιο, θα παρουσιάσει το μάστερ πλαν που ετοιμάζει, που προβλέπει και την κατασκευή δύο μαρινών. Στον χερσαίο χώρο, θα υπάρξουν καταστήματα ανεφοδιασμού σκαφών, ενώ θα προβλεφθεί και μία γενικότερα περιβαλλοντική αναβάθμιση.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση: Μαρτίου 02, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Περίφραξη του Ισθμού της Κορίνθου και έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator