Νίκος Ταγαράς: Αντιπλημμυρική θωράκιση για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας – Κορίνθου

0Περιβαλλοντική αδειοδότηση συμπληρωματικών έργων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – άμεση η δυνατότητα έναρξης των εργασιών

«Ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών γύρω από τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας – Κορίνθου.

Με την περιβαλλοντική αδειοδότηση των πρόσθετων και συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων - αρμοδιότητα πολιτικής μου ευθύνης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- οι εργασίες μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.

Με την ολοκλήρωση των έργων που αδειοδοτήσαμε σήμερα, βάσει λεπτομερών μελετών, από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο, οι κάτοικοι, οι διερχόμενοι οδηγοί, οι επιχειρήσεις, οι περιοχές και φυσικά το ίδιο το οδικό έργο προστατεύονται από τις συνέπειες ακραίων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων»,

δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, για την απόφαση περιβαλλοντικής αδειοδότησης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην ευρεία ζώνη του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Κόρινθος.

Πρόκειται για την κατασκευή μιας σειράς πρόσθετων και συμπληρωματικών υδραυλικών τεχνικών έργων, προς την πάνω και κάτω πλευρά (ανάντη και κατάντη) του αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο, ομαδοποιημένων σε πέντε κρίσιμες θέσεις.

Με τα έργα αυτά, διασφαλίζεται η ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων, ακόμη και σε συνθήκες πλημμυρικής αιχμής, προστατεύοντας μια πολύπαθη ζώνη της Αττικής και της Κορίνθου από φαινόμενα πλημμυρικών καταστροφών.

Δημοσίευση: Μαρτίου 11, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νίκος Ταγαράς: Αντιπλημμυρική θωράκιση για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας – Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator