Ενισχύεται η χουντοκατάσταση

0



     Ηδη φαίνονται τα πρώτα επακόλουθα της αδυναμίας του Πούτιν να κάνει στρατιωτικό περίπατο (έστω και αν αυτό οφείλεται στο ότι δεν θέλει να επιτεθεί με μαζικά πυρά εναντίον πόλεων) καθώς και να εκτιμήσει σωστά την στάση και τις επιθυμίες των Ρώσων της Ουκρανίας. Για το πλήθος των συνεπειών θα πω την γνώμη μου σε επόμενα άρθρα. Σήμερα ξεκινάω με τις πρώτες επιπτώσεις που αφορούν εμάς.

     Όπως είπα στο προηγούμενο, περιέργως σε αυτήν την περίπτωση ακούσαμε και την άλλη πλευρά στην τηλεόραση, πράγμα που δεν συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια και φυσικά είναι κάπως ενθαρρυντικό. Τι το θελα και το λεγα; Μας γρουσούζεψα.

     Επειδή αυτή η περίεργη αντικειμενικότητα στο θέμα δεν οφείλεται μόνο στα φιλορωσικά αισθήματα πολλών Ελλήνων, αλλά πρωτίστως στον Ιβάν Σαββίδη, φοβάμαι, ότι δεν θα κρατήσει πολύ, γιατί είναι στοχοποιημένος και γιατί τα τελευταία χρόνια οι «δημοκρατίες» δεν ανέχονται «παραφωνίες».

     Με το καλημέρα πήραν φόρα οι «δημοκρατίες» και ως «οικονομικά αντίμετρα» απαγόρεψαν τα Ρώσικα ειδησεογραφικά πρακτορεία!!!!!!!!!!!!!!!! Κάνουν, λέει, προπαγάνδα. Και λοιπόν; Τόσες χιλιάδες «έγκριτα» ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, δεν μπορούν να αποδομήσουν και να ξεμπροστιάσουν την Ρώσικη προπαγάνδα; Φοβάται η αλήθεια το ψέμα και κρύβεται πίσω από την απαγόρευση;

    Ητανε στραβό το κλίμα, το φαγε κι ο γάιδαρος. Εχουν καλομάθει στην αποδοχή από τον κόσμο κάθε φασιστικού μέτρου και δεν αφήνουν την παραμικρή ευκαιρία. Είναι που είναι δύσκολη η ανίχνευση της αλήθειας σε τέτοιες περιπτώσεις, προσπαθούν να την κάνουν αδύνατη. Γιατί άραγε; Είναι τόσο αθώες οι αποφάσεις τους; Είναι τόσο αυθόρμητες από την συγκίνηση της αντίστασης του Ουκρανικού λαού;

     Είναι τόσο αντικειμενική η δική τους ενημέρωση, που δεν χρειαζόμαστε την αντιπαραβολή και την διασταύρωση με τις Ρώσικες πηγές; Οι Ρώσοι ισχυρίζονται, ότι δεν βομβάρδισαν αυτοί τον Σαρτανά. Οι άλλοι ισχυρίζονται το αντίθετο. Κανείς δεν έχει παρουσιάσει μέχρι ώρας αποδείξεις, αλλά 1) Αφού έγινε απεγκλωβισμός 80 αμάχων από τις Ουκρανικές αρχές, η κωμόπολη ελέγχεται έστω οριακά από αυτούς. Αρα αυτοί μπορούν μέχρι στιγμής να βρουν και να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία και παρότι εκλήθησαν, δεν το έκαναν. 2) Το βέβαιο είναι ότι πριν τα θύματα των βομβαρδισμών, οι Ουκρανοί σκότωσαν άνευ λόγου (και άνευ τιμωρίας) δύο Ελληνες και τραυμάτισαν άλλους τρεις. Δυστυχώς το ότι είναι Ελληνες, τους καθιστά εύκολα θύματα για προβοκάτσιες. Πιστεύω, ότι οι Ρώσοι δεν είχαν κανέναν λόγο να το κάνουν (χωρίς βέβαια να αποκλείω τον βομβαρδισμό για στρατιωτικούς λόγους). 3) Ακόμα κι αν τις δύο πρώτες φορές είχαν βομβαρδίσει αυτοί για στρατιωτικούς λόγους, αγνοώντας ότι βομβάρδιζαν άμαχους Ελληνες, αποκλείω σχεδόν την περίπτωση μετά τον δεύτερο βομβαρδισμό και το διάβημα στον πρέσβη να το έκαναν και τρίτη φορά, γνωρίζοντας ότι θα εισπράξουν την διεθνή κατακραυγή. Τα πάντα μυρίζουν προβοκάτσια των Ουκρανών υπερεθνικιστών, που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Αλλωστε υπάρχουν μαρτυρίες πλέον για την απάνθρωπη δράση αυτών των ομάδων και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε να έχει δίκιο ο Πούτιν, που λέει, ότι χρησιμοποιούν ανθρώπινες ασπίδες. Τι πιο βολικό από μία αλλοεθνή ανθρώπινη ασπίδα;

     Παρόλα αυτά και παρότι η κυβέρνηση δεν παρουσίασε καμία απόδειξη, έσπευσε να στείλει όπλα στην Ουκρανία!!!!!!!!! Λες και η πράγματι συγκινητική αντίσταση των Ουκρανών τους καθιστά αυτόματα αγγελούδια.

     Η πρώτη συνέπεια για εμάς του (παρατεταμένου) πολέμου είναι η ελευθερία στην μετάδοση της πληροφορίας και είμαστε μόνο στην αρχή. Πάλι θα επικαλεστούν «έκτατες συνθήκες» για να επιβάλλουν χουντομέτρα. [Η ακρίβεια, οι εθνικοί κίνδυνοι, καθώς και ο κίνδυνος εκτροπής και διεύρυνσης του πολέμου είναι μεγαλύτερες συνέπειες και χρειάζεται να τα δούμε σε επόμενα άρθρα.]  

Π. Ρέππας   

Δημοσίευση: Μαρτίου 01, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ενισχύεται η χουντοκατάσταση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator