Δύο ιατροί από το Δερβένι στη χειρουργική ομάδα που επανασυγκόλλησε το χέρι 11χρονου

0Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» ο 11χρονος από τη Ζάκυνθο, μετά την επανασυγκόλληση του ακρωτηριασμένου από τον ώμο αριστερού άκρου του. Πρόκειται για την πρώτη επιτυχή επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.

Το παιδί υπέστη τον ακρωτηριασμό το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη διάρκεια αγροτικών εργασιών με τον πατέρα του. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του νησιού και στη συνέχεια με επείγουσα αεροδιακομιδή στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής.

Με δεδομένη τη βαρύτητα και τη σπανιότητα του περιστατικού είχε συγκροτηθεί χειρουργική ομάδα με συμμετοχή 11 γιατρών από τρία νοσοκομεία της Αττικής, Λαϊκό, ΚΑΤ, «Η Αγία Σοφία». 

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι στην 11μελή ομάδα συμμετέχουν και δύο συμπατριώτες μας από το Δερβένι ιατροί ο Φίλιππος Σ. Γιαννούλης Επιμελητής Α΄ΕΣΥ Κλινικής Χεριού – Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής στο ΚΑΤ και ο Ιωάννης Ν. Αναστασόπουλος Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ – Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής στο ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Το απόγευμα του Σαββάτου το παιδί εισήχθη στο χειρουργείο για την πολύωρη και δύσκολη επέμβαση της επανασυγκόλλησης του άκρου του. Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε έπειτα από εννέα ώρες, με την ομάδα των ειδικών να εμφανίζονται ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμά της. Έκτοτε και όπως προβλέπεται λόγω του σοβαρού χειρουργείου το 11χρονο αγόρι παραμένει νοσηλευόμενο στην Εντατική.

Η ανακοίνωση του Παίδων «Η Αγία Σοφία»:

«Στις 12.02.2022 και ώρα 11:00 δεχθήκαμε αίτημα από το ΕΚΕΠΥ για επείγουσα αεροδιακομιδή του ασθενούς Β.Δ 11 ετών (Η.Γ. 17.04.2011) από το Νοσοκομείο της Ζακύνθου με πλήρες ακρωτηριαστικό τραύμα (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του κεντρικού βραχιονίου»

Συγκροτήθηκε άμεσα χειρουργική ομάδα με συμμετοχή ιατρών από τρία (3) Νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα:

ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ»

• Κλωνάρης Χρήστος, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής

• Χασεμάκη Νατάσα, Ειδικευόμενη Αγγειοχειρουργικής

ΓΝΑ «ΚΑΤ»

• Γιαννούλης Φίλιππος, Επιμελητής Α΄ΕΣΥ Κλινικής Χεριού – Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής

ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

• Αναστασόπουλος Ιωάννης, Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ – Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής
• Κράλλης Παναγιώτη, Διευθυντής ΕΣΥ - Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής
• Κοσμάς Ελευθέριος, Ειδικευόμενος Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής
• Ασλανίδου Βαρβάρα, Διευθύντρια ΕΣΥ Αναισθησιολογικού Τμήματος
• Αρώνη Φιλιππία, Επιμελήτρια Β΄ΕΣΥ Αναισθησιολογικού Τμήματος
• Πράπα Μαριλένα, Επιμελήτρια Α΄ΕΣΥ -Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ
• Δημητροπούλου Βασιλική, Εξειδικευόμενη Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ
• Κωνσταντόπουλος Σωτήριος, Εξειδικευόμενος Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ

Καταλυτική υπήρξε και η άμεση ανταπόκριση και προετοιμασία του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Χειρουργείου.

Ο μικρός ασθενής κατέφθασε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο μας στις 16:30 την ίδια ημέρα και σε καλή γενική κατάσταση. Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Στις 17:00 ο ασθενής εισήλθε στο Χειρουργείο του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόλληση (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του (αρ.) βραχιονίου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13.02.22.

Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 15, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δύο ιατροί από το Δερβένι στη χειρουργική ομάδα που επανασυγκόλλησε το χέρι 11χρονου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator