Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ" - ΒΙΝΤΕΟ

0




Η Δημοτική Αρχή εντελώς αναίτια προχώρησε στην προσωρινή ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Σαρωνικού, Σολυγείας και Τενέας. Η απόφαση λήφθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 24/8/21 με μειοψηφία της παράταξής μας και όχι μόνο.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η ανάθεση αφορά ένα δίμηνο με κόστος 122.666€, με δυνατότητα παράτασης για άλλους δύο μήνες.

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού λέμε εμείς.

Βέβαια η Δημοτική Αρχή μας έχει προϊδεάσει νωρίτερα με την εκχώρηση της καθαριότητας των γραφείων του Δήμου σε ιδιώτη καθώς και την ανάθεση σε ιδιώτη της περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων.

Η εκχώρηση στον ιδιώτη αφορά τη συλλογή μόνο των οικιακών απορριμμάτων (όχι τα ανακυκλώσιμα και τα ογκώδη) με τρία απορριμματοφόρα του ιδιώτη και με πλήρωμα τριών ατόμων το κάθε ένα και απόθεση των σκουπιδιών στη χωματερή του Χιλιομοδίου.

• Η αιτιολογία είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Τουλάχιστον ανεπαρκής.

Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως.

► Πρώτον διότι ανοίγουν οι κερκόπορτες ιδιωτικοποίησης των πάντων στο Δήμο Κορινθίων, πράγμα στο οποίο είμαστε αντίθετοι.

► Δεύτερον διότι το κόστος των 122.000 € για δύο μήνες, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι υπερβολικά μεγάλο και αδυνατούμε να κατανοήσουμε την σπατάλη αυτού του υπέρογκου ποσού. Οι μισθοδοσίες των 9 ατόμων (3 οδηγών και 6 εργατών) δεν υπερβαίνει τις 27.000€ και τα καύσιμα των 3 απορριμματοφόρων ομοίως τις 20.000€. Ίσως να λέμε και πολλά. Τα πλεονάζοντα θα πάνε στις τσέπες του ιδιώτη!!!!!

► Τρίτον διότι υπάρχει επαρκές προσωπικό του Δήμου. Η αποχώρηση ενός ελάχιστου αριθμού 5 ατόμων περίπου με συνταξιοδότηση στο σύνολο 40 και πλέον ατόμων δεν αποτελεί λόγο ανάθεσης σε ιδιώτη. Πέραν αυτού η Οικονομική Επιτροπή και με τη στήριξή μας (νομίζουμε ομόφωνα) από 12/3/21 αποφάσισε να προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό 34 ατόμων στην Καθαριότητα για 8 μήνες με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή αυτή την απόφαση την προχώρησε τρεις ολόκληρους μήνες μετά 17/6/21. Παρά το γεγονός αυτό όμως ήδη έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η διαδικασία πρόσληψης (σε 15-20 ημέρες ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και την ίδια ημέρα μπορεί η Δημοτική Αρχή να προσλάβει τους πρώτους στη λίστα του προσωρινού πίνακα).

► Τέταρτον διότι η κατάσταση στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου δεν μας πείθει ότι θα πηγαίνουν μόνο τα απορρίμματα των τριών απορριμματοφόρων του ιδιώτη και όχι και άλλων δήμων αλλά πολύ περισσότερο και ιδιωτών. Δυστυχώς καμία φύλαξη δεν υπάρχει σήμερα στο σκουπιδότοπο.

► Πέμπτον διότι δεν συναινούμε στη δημιουργία πολιτικού δημοτικού στρατού ψηφοφόρων του κ. Νανόπουλου στο Δήμο με εργαζομένους που ήδη έχουν προσληφθεί χωρίς διαδικασία διαγωνισμού για έκτακτες ανάγκες λόγω covid 19 και φυσικά θα συνεχίσουν να εργάζονται μέσω του ιδιώτη.

► Έκτο και τελευταίο διότι τα μηχανήματα του Δήμου (3 απορριμματοφόρα) που ήδη υπάρχουν σε χρήση θα παραμείνουν ανενεργά ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιούμε και θα ακριβοπληρώνουμε τα μισθωμένα από τον ιδιώτη αυτοκίνητα. Τι λογική είναι αυτή; Φανταστείτε ότι σε μερικούς μήνες θα παραλάβουμε και τα νέα 5-6 απορριμματοφόρα από την διαγωνιστική διαδικασία που σχεδόν ολοκληρώθηκε.

Ακατανόητα πράγματα.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 04/09/2021
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 04, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ" - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator