Κόρινθος: Η Δημοτική Αρχή θωρακίζει τα Αθίκια και τις υπόλοιπες πληγείσες κοινότητες από τις πυρκαγιές

0



Έργο: "Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και έργα πρόληψης στις κοινότητες Ξυλοκέριζας, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22/07/2020, προϋπολογισμού μελέτης (Α.Μ. 31/2020) 349.999,99€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)"

Χρηματοδότηση: ΠΔΕ ΣΑΕ 055 (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) + Ίδιοι Πόροι Δήμου Κορινθίων (ΣΑΤΑ)

Ανάδοχος: Βασίλειος Α. Μιτακίδης

Οι παρεμβάσεις στην Κοινότητα Αθικίων αφορούν σε έργα συλλογής, διαχείρισης και διευθέτησης ομβρίων υδάτων χειμάρρων που διέρχονται από τον αστικό ιστό του χωριού και γενικότερα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Ουσιαστικά αντικαταστάθηκε στην περιοχή του Διδασκάλειου Πνευματικού Κέντρου Αθικίων ο ανεπαρκής, για την διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων υδάτων, υπάρχων μικρός υπόγειος αγωγός διαμέτρου 0,8 μέτρου, με νέο τσιμέντινο αγωγό από οπλισμένο σκυρόδεμα και με ιδιαίτερες σιδηρές ενισχύσεις πλάτους 3,5 μέτρων, ικανός να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ομβρίων.

Επίσης κατασκευάζονται στον παραπλήσιο κεντρικό οδικό άξονα, υπόγειοι αγωγοί Φ1.000, και μήκους 200 μέτρων, οι οποίοι θα διαχειριστούν τα όμβρια ύδατα της ευρύτερης περιοχής απευθείας προς το πλησιέστερο υδατόρεμα, αποφεύγοντας έτσι πλημμυρικά φαινόμενα στις παρόδιες κατοικίες και καταστήματα, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Παρόμοια παρέμβαση διευθέτησης ομβρίων υδάτων έγινε πρόσφατα με την ίδια εργολαβία και στην περιοχή του Πρώην Δημαρχείου Σαρωνικού, επιλύοντας έτσι ένα άλυτο επί πολλά χρόνια, πρόβλημα αυτής της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν ώστε να καλύψουν και άλλες επικίνδυνες, για πλημμύρες, περιοχές των Αθικίων.

Η Δημοτική Αρχή θωρακίζει τα Αθίκια και τις υπόλοιπες πληγείσες, από τις πυρκαγιές, κοινότητες.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 22, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κόρινθος: Η Δημοτική Αρχή θωρακίζει τα Αθίκια και τις υπόλοιπες πληγείσες κοινότητες από τις πυρκαγιές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator