Με τις μελωδίες των Φιλαρμονικών της Νεμέας και του Λουτρακίου ξεκίνησε τη λειτουργία της η Φιλαρμονική Ζευγολατιού

0














Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου στο Ζευγολατιό η 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών – Έκπληξη το δώρο του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, για ταξίδι των μαθητών της Φιλαρμονικής στις Βρυξέλλες!

Με τις μελωδικές παραινέσεις από τη Φιλαρμονική Νεμέας και τη Φιλαρμονική Λουτρακίου ξεκίνησε τη λειτουργία της η Φιλαρμονική Ζευγολατιού στην 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών που πραγματοποιήθηκε στο Ζευγολατιό, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Οι λάτρεις της οργανικής μουσικής αλλά και οι επίδοξοι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού και άκουσαν την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Νεμέας και τη Φιλαρμονική Λουτρακίου να αποδίδουν μοναδικά κομμάτια και μάλιστα με ήχο φυσικό, χωρίς ενισχύσεις και ηλεκτρονικές παρεμβολές.

Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ζευγολατιού Θεόδωρος Τάτσιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της Φιλαρμονικής η οποία ιδρύθηκε το 1987 από την αείμνηστη Ελένη Λιμιάτη στην οποία απότισε φόρο τιμής και επανασυστάθηκε φέτος, τον Φεβρουάριο από τη σύμπραξη και τη συνεργασία της «Πνευματικής Στέγης Ζευγολατιού» και του «Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας».

Επίσης ο κ. Τάτσιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον εθελοντισμό και στην ανάγκη στην κοινωνία να επικρατήσει η ανιδιοτελής προσφορά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος, κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Βέλου-Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο που ήταν παρών, του κατέθεσε την πρόταση της Φιλαρμονικής Ζευγολατιού, να θεσμοθετηθεί από το καλοκαίρι του 2022 και κάθε καλοκαίρι, στο Βραχάτι, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ένα Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής με το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης».

Το Φεστιβάλ, πρότεινε ο κ. Τάτσιος, θα έχει ως σημείο αναφοράς και αφετηρίας την πάνω από 50 έτη παρουσία του αείμνηστου Έλληνα συνθέτη στην περιοχή μας, θα συγκεντρώνει μουσικούς από όλον τον κόσμο στο Βραχάτι και θα κορυφώνεται στις 29 Ιουλίου ανήμερα των γενεθλίων του αείμνηστου Μίκη, με μια μεγάλη συναυλία από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Παράλληλα, όπως εξήγησε ο κ. Τάτσιος, θα μπορούν να λαμβάνουν χώρα διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, περιοδικές εκθέσεις για τον Μίκη κ.ά.

Ο δήμαρχος που πήρε το λόγο αργότερα, απάντησε στην πρόταση της Φιλαρμονικής Ζευγολατιού, θετικά και υιοθέτησε την ιδέα, δηλώντας ότι αποτελεί και επιθυμία του δήμου να γίνει μία τέτοια διοργάνωση.

Παράλληλα, ο δήμαρχος εξήρε την προσπάθεια των συλλόγων που επανίδρυσαν την Φιλαρμονική και εξήγησε ότι ο δήμος Βέλου-Βόχας θα σταθεί δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ!

Στη Συνάντηση των Φιλαρμονικών παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή για ιδιωτική επίσκεψη και εμφανίστηκε στην εκδήλωση εντελώς απρόσμενα! Ο ευρωβουλευτής στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε την αξία του εθελοντισμού και αναγνώρισε ότι αποτελεί την κινητήριο δύναμη για τη λειτουργία των συλλόγων και τη δημιουργία κοινωνικών και πολιτιστικών συνθηκών που βελτιώνουν τη ζωή του ανθρώπου.

Κλείνοντας ο κ. Αρβανίτης επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη για τους νεοφώτιστους μαθητές της Φιλαρμονικής Ζευγολατιού, αλλά και όσους εγγραφούν το προσεχές διάστημα: Ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες μόλις οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού το επιτρέψουν, για όλα τα παιδιά, με πληρωμένα όλα τα έξοδα: Εισιτήρια, διαμονή και ημιδιατροφή για τέσσερις μέρες!

Το λόγο πήρε επίσης για έναν σύντομο χαιρετισμό ο κ. Μπαμιώτης μαέστρος της Ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας για 30 χρόνια ο οποίος έδωσε τις καλύτερες ευχές του για τη λειτουργία των Φιλαρμονικών της Κορινθίας!

Ακολούθησε η εκτέλεση των μουσικών κομματιών αρχικά από τη Φιλαρμονική Νεμέας υπό τη μαέστρο κα Γεωργία Γιαννακοπούλου και στη συνέχεια από τη Φιλαρμονική Λουτρακίου υπό το μαέστρο κ. Πελοπίδα Μαυρόπουλο.

Η βραδιά έκλεισε όμορφα με ένα μεγάλο τραπέζι για όλους τους παρευρισκόμενους μουσικούς, στην ψησταριά Πι και Φι του Γιάννη Παπαδημητρίου!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Φιλαρμονικής Ζευγολατιού»

Ζευγολατιό, 13 Σεπτεμβρίου 2021
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 15, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με τις μελωδίες των Φιλαρμονικών της Νεμέας και του Λουτρακίου ξεκίνησε τη λειτουργία της η Φιλαρμονική Ζευγολατιού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator