Ακραία παρανοϊκά φαινόμενα

0



Τις δύο πρώτες ημέρες της πυρκαγιάς στα Βίλια υπήρχε και η πυρκαγιά στην Κερατέα. Τις επόμενες ημέρες όμως δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για το ξαναφούντωμα, καθώς ουσιαστικά ήταν η μόνη σε όλη την επικράτεια. Ετσι ο μηχανισμός προπαγάνδας βάφτισε «ακραίο καιρικό φαινόμενο» την άπνοια!!!!!!!!!!!!!!! Είναι δε τόσο «ακραίο», που χτυπάει επιλεκτικά. Από εκατοντάδες ταυτόχρονες πυρκαγιές φέτος επηρέασε μόνο καμιά δεκαριά!!!!!!!!!!!!!

Χιλιάδες κυβικά νερό πότισαν τα πεύκα που κάηκαν… Την νύχτα που είναι πανεύκολο (όταν έχει άπνοια) να σβήσουμε την φωτιά, δεν κάνουμε απολύτως τίποτα!!!!!!!! Δύο τέτοιες νύχτες (στο παρελθόν) που βοήθησα κι εγώ, ήταν παιχνιδάκι. Η φλόγα πέφτει από την άπνοια, την πτώση της θερμοκρασίας και την μικρή αύξηση της υγρασίας. Φως υπάρχει αρκετό από την ίδια την φωτιά, ενώ φαίνεται καλά αν την σβήσαμε, ή υπάρχουν υπόλοιπα και είναι πιο σίγουρα τα αποτελέσματα. Την δεύτερη από αυτές τις δύο νύχτες απλώσαμε μέσα σε πυκνό δάσος πάνω από 200 μέτρα λάστιχο και το όχημα βέβαια δεν είχε μείνει στην άσφαλτο, αλλά προχώρησε μέχρι το τελευταίο μέτρο του χωραφιού μετά από 1 χιλιόμετρο χωματόδρομου. Τρία άτομα με μισό κυβικό νερό (1 κυβικό με την επαναφόρτωση) κάναμε δουλειά, γιατί δεν πετάγαμε άσκοπα ούτε λίτρο και μέχρι να έρθουν τα μεγαλύτερα οχήματα ουσιαστικά την είχαμε σβήσει.

Εδώ δεν τολμούσαν να μπουν ούτε 20 μέτρα στο δάσος ημέρα και με άπνοια και επιπλέον ξόδευαν το πολύτιμο νερό «υγραίνοντας» τάχα τα δέντρα και τους θάμνους. Γιατί φωνάζουν συνέχεια «νερό, νερό», αφού όσο και να τους δώσουμε, θα το πετάξουν άσκοπα; Το να υγραίνουμε φυτά και έδαφος έχει νόημα μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Δηλαδή αφού την έχουμε σβήσει ολοκληρωτικά σε βάθος 15-20 μέτρων, μπορούμε να καταβρέξουμε και 1-2 μέτρα άκαυτο, για να αποκλείσουμε την πιθανότητα αναζωπύρωσης. Το να πάμε μπροστά από το μέτωπο και να ποτίζουμε τα δέντρα δίπλα στον δρόμο, είναι ουρανομήκης ηλιθιότητα. Αναρωτιέμαι, δεν πάνε όλοι στις ίδιες σχολές; Πως γίνεται άλλοι να κάνουν το σωστό και άλλοι να κάνουν ανοησίες; Μόνο οι ιπτάμενοι και 20% από τους υπόλοιπους τιμούν το ψωμί που τρώνε. Οι υπόλοιποι είναι σκέτη σαβούρα, που δεν θα έβρισκε πουθενά αλλού δουλειά εκτός από το Ελληνικό δημόσιο. Οι πιο επιτήδειοι, δημοσιοσχετίστες, γλύφτες από αυτούς αναλαμβάνουν τα ανώτερα και ανώτατα αξιώματα και με την ανικανότητα τους στην πυρόσβεση γίνονται η Νέμεσις μίας κοινωνίας που διολισθαίνει επιταχύνοντας πάνω στην γλοιώδη «αξία» του βολέματος.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Αυγούστου 21, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ακραία παρανοϊκά φαινόμενα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator