Είναι τόσο απλό

0



Γιατί ο Ράμα δέχτηκε να πάμε στην Χάγη; Επειδή ξέρει, ότι θα κερδίσει. Απλά θα επικαλεστεί την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. Η συμφωνία αυτή δεν λέει πουθενά, ότι η Ελλάδα χαρίζει στην «φίλη» Αίγυπτο το 10% της ΑΟΖ που της ανήκει. Θεωρεί, ότι αυτή η μοιρασιά είναι δίκαιη.

Δηλαδή παραδεχτήκαμε, ότι είχαμε άδικο μέχρι εκείνη την ημέρα, που ισχυριζόμασταν, ότι όλα τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια στην ΑΟΖ, γιατί η Αίγυπτος δεν μας απείλησε ούτε στρατιωτικά, ούτε καν δικαστικά. Ούτε μπορούσε να μας απειλήσει δικαστικά, γιατί τα τελευταία 25 χρόνια ΟΛΕΣ οι υποθέσεις που επιλύθηκαν από διεθνή δικαστήρια, έδωσαν πλήρη επήρεια και στην τελευταία βραχονησίδα. Εμείς δεχτήκαμε μειωμένη επήρεια ακόμα και για την Κρήτη ακυρώνοντας την διεθνή νομοθεσία και δικαστική νομολογία, που μας δικαίωνε!!!!!!!!!!!!!

Γιατί δεν πήγαμε με την Αίγυπτο στην Χάγη; Γιατί θα κερδίζαμε, έχοντας πέραν της νομοθεσίας και της νομολογίας και το ακλόνητο επιχείρημα, ότι η ίδια η Αίγυπτος είχε αναγνωρίσει προ πολλού πλήρη επήρεια στην Κύπρο, που είναι ίσης έκτασης με την Κρήτη. Και αν κερδίζαμε την Αίγυπτο, μετά δεν θα μπορούσαμε να χαρίσουμε εκτάσεις σε όλους τους γείτονες. Το 10% το έχουν στο τσεπάκι όλοι· απλά η Τουρκία δεν θέλει να αρκεστεί σε αυτό που έχει σίγουρο, το οποίο κέρδισε η Αίγυπτος χωρίς να κουνήσει δαχτυλάκι.

Όμως αυτό το 10% αφορά μόνο την επήρεια των μεγάλων νησιών. Θα διεκδικήσουν και θα κερδίσουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ΑΟΖ από τα μικρότερα νησιά μας, αφού αποδεχτήκαμε αυτό που μέχρι εκείνη την ημέρα ήταν «αδιαπραγμάτευτο» για όλα τα κόμματα της Βουλής. Αν η Κρήτη δεν είναι ίσης βαρύτητας εθνική γη με την Πελοπόννησο, μπορεί να είναι το Καστελόριζο και τα Διαπόντια ίσης βαρύτητας με την Κρήτη;

Ο Ράμα θα επικαλεστεί δύο ακόμα επιχειρήματα. Α) Την Ελληνοϊταλική συμφωνία που δίνει μειωμένη επήρεια σε Διαπόντια και Στροφάδες. Αν δεν είχε καταφέρει ο Δένδιας την Ελληνοαιγυπτιακή, δεν θα μπορούσε να το κάνει, γιατί η μειωμένη επήρεια αυτών των νησιών εξισορροπείται πλήρως από την υπεραυξημένη επήρεια της Κεφαλονιάς. Όμως η Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία είναι μεταγενέστερη και σε αυτήν αποδεχόμαστε 90% για την Κρήτη (και γενικότερα μειωμένη επήρεια για όλα). Δεν μπορεί λοιπόν η Κέρκυρα να πάρει πάνω από 100%. Συνεπώς η Κέρκυρα θα πάρει 90% και τα Διαπόντια 68% ως προς την Αλβανία. [Το ίδιο θα γίνει αργότερα με την Κρήτη και την Γαύδο ως προς την Λιβύη.]

Β) Το γεγονός, ότι παρά το ότι μας κρέμασε η Αίγυπτος στην ΑΟΖ του Καστελλόριζου, εμείς υπογράψαμε!!!!!! Πως θα αξιολογήσει κάποιος τρίτος αυτήν την στάση; Σαν να λέμε, έχουμε την στάση του μπαγαπόντη, που δεν του βγήκε η πονηριά και αποδέχεται, ότι «του δίνει» η Αίγυπτος, για να μην τα χάσει όλα.



Κι ενώ περίμενα το ξεπούλημα, ή μάλλον το χάρισμα της εθνικής γής με την σειρά που περιγράφω παραπάνω (πρώτα προς την Αλβανία, μετά προς την Λιβύη και τέλος προς την Τουρκία) πριν τελειώσω το άρθρο, η Τουρκία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την Χάγη και μάλιστα ακριβώς με τα επιχειρήματα, που είπα παραπάνω!!!!!!!!!!!

Τι μου λέει αυτό; Δύο πράγματα. Πρώτον· ο Ερντογάν δεν έχει πιά το σθένος για την πολύ μεγάλη περιπέτεια (της ανασύστασης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας). Οι μικρές και μεσαίες περιπέτειες εξακολουθούν να είναι το ψωμί του, αλλά μάλλον το έχει πάρει απόφαση, ότι θα γίνει απλά ο θεμελιωτής του αυτοκρατορικού ονείρου και όχι αυτός που θα το πραγματώσει.

Δεύτερον· προφανώς ο Μπάιντεν του έχει ξεκαθαρίσει, ότι δεν θα του επιτρέψει εδαφική επέκταση, αλλά αν είναι συνεργάσιμος με το ΝΑΤΟ, θα τον βοηθήσει πολύ να ανακτήσει το κύρος του στο εσωτερικό της Τουρκίας και να αποχωρήσει (όταν αποχωρήσει) με τιμές μεγάλου ηγέτη.

Το ζήτημα είναι τι από αυτά που του υποσχέθηκε αφορά την Ελλάδα. Κατ αρχήν για την Κύπρο· πιέσεις θα ασκηθούν μόνο προς την Ελληνική πλευρά. Θα μας παρουσιάσουν κάποιο νέο σχέδιο Ανάν και αν δεν το δεχτούμε, θα χαρακτηριστούμε εμείς «αδιάλλακτοι» και θα νομιμοποιηθεί πλήρως από «φίλους» και «συμμάχους» η τουρκική εισβολή και στρατιωτική κατοχή του μισού νησιού. Πρόβλεψη: θα το δεχτούμε.

Οσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες. Η Τουρκία θα κερδίσει (στην Χάγη) μεγάλο μέρος της «γαλάζιας πατρίδας», όπως περιέγραψα παραπάνω, καθώς και τα 6 μίλια. Αν και δεν υπάρχει κάποια μνεία στην Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, λέγεται, ότι η διαφορά υπέρ της Αιγύπτου προκύπτει από την μη χάραξη γραμμών βάσης από πλευράς μας, καθώς και από την μέτρηση ξεκινώντας από 6 μίλια για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και 12 για την Αίγυπτο. Αν είναι έτσι, τα έχει στο τσεπάκι τα 6 μίλια ο Ερντογάν. Το πολύ πολύ να μας «χαρίσει» τα 10 μίλια στον αέρα!!!! Φυσικά στο τσεπάκι έχει και την μειωμένη επήρεια των νησιών και σχεδόν σίγουρη την πολύ μειωμένη επήρεια των μικρών νησιών.

Επειδή και οι δύο κυβερνήσεις πρέπει να παρουσιάσουν ως «νίκη» το αποτέλεσμα του διεθνούς δικαστηρίου και τις συμφωνίες, που θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν, εκτιμώ, ότι η Τουρκία δεν θα έχει κέρδη στο εσωτερικό του Αιγαίου, αλλά θα έχει πολύ μεγάλο κέρδος στην Αν. Μεσόγειο, όπου θα διαχωριστεί η Ελληνική ΑΟΖ από την Κυπριακή.

Δύο πράγματα που επίσης θα κερδίσει σίγουρα, είναι ο εθνοτικός αυτοπροσδιορισμός των Μουσουλμάνων της Θράκης και η εκλογή των μουφτήδων. [Αυτά θα τα κερδίσει από την ΕΕ –το πρώτο το έχει κερδίσει ήδη.] Εμείς δεν πρόκειται καν να θέσουμε θέμα αμοιβαιότητας (για τα δικαιώματα των Ελλήνων Ιμβρίων, Τενέδιων και Κωνσταντινουπολιτών). Το πολύ πολύ να μας δώσουν την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης.

Και οι δύο κυβερνήσεις θα το πλασάρουν ως επιτυχία, αλλά μόνο η Τουρκική θα έχει δίκιο, γιατί θα έχει κερδίσει πολλά (εις βάρος μας) χωρίς να ρίξει ντουφεκιά. Στην Ελλάδα θα γίνουν κάποιες διαδηλώσεις (μικρότερες από το Μακεδονικό) κάποιες μηνύσεις πολιτών, αλλά θα περάσει εύκολα. Κι αυτό δεν θα γίνει, γιατί ο λαός τάχα θα παραπλανηθεί. Βλέπει πολύ καλά την προδοσία, αλλά την θεωρεί απαραίτητη, «για να μην γίνει πόλεμος». Και όντως δεν θα γίνει τα επόμενα χρόνια, αλλά θα αγοράσουμε όλα τα όπλα που παραγγείλαμε…

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Ιουλίου 19, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Είναι τόσο απλό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator