ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ: «Ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα πολιτικής σταθερότητας»

0Απόσπασμα της Ομιλίας της Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου ΝΔ-Βουλευτή Κορινθίας κας Μαριλένας Σούκουλη-Βιλιάλη στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή Δημοτικών & Περιφερειακών Αρχών.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ας μην έχουμε αυταπάτες. Η απλή αναλογική, την οποία, θυμούνται ανάλογα με τα δημοσκοπικά τους ευρήματα δεν είναι τίποτα άλλο για τον Σύριζα πέρα από ένα απλό πολιτικό εργαλείο, προκειμένου σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο να σκαρφαλώσει στην εξουσία αδιαφορώντας για τα πραγματικά αποτελέσματα που προκύπτουν στο πεδίο άσκησης πολιτικής και στα παραγόμενα αποτελέσματα για τους πολίτες. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και στις τοπικές κοινωνίες αναγνωρίζοντας την έλλειψη της κοινωνικής αποδοχής των προτάσεών τους καθώς και των προσώπων που τις αντιπροσωπεύουν. Αποφάσισαν δηλαδή παραφράζοντας την κυρία Αχτσιόγλου να προκαλέσουν ρωγμές στην διοικητική λειτουργία των ΟΤΑ μήπως και η μη λειτουργικότητα τους αποτελέσει ευκαιρία για την Αριστερά, η οποία αποδέχεται ότι η κανονικότητα δεν αποτελεί το προνομιακό της πεδίο.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής στους δήμους και στις περιφέρειες ήταν να δούμε γεγονότα που δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εάν πραγματικά έχουμε την πρόθεση να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας παρατηρούμε ότι ο νόμος Συριζανέλ γέννησε πολιτικές τερατογενέσεις, που πραγματικά στην δεκατριάχρονη αυτοδιοικητική μου πορεία δεν έχω ξανασυναντήσει. Δήμαρχοι και παρατάξεις σε αλληλο-ομηρία να προσπαθούν να συνδιαλλαγούν, φυσικά τις περισσότερες φορές όχι με κριτήρια έστω και κατ’ επίφαση προγραμματικών συγκλίσεων αλλά αποκλειστικά προσωπικών επιδιώξεων, προκειμένου να επιτύχουν μια κάποια κυβερνησιμότητα. Και οι πολίτες σε απόλυτο βέρτιγκο να μην καταλαβαίνουν τι απέγινε η δημοκρατική επιλογή τους.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι εμείς επιλέγουμε την οδό της βιώσιμης διακυβέρνησης η οποία μεταφράζεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την επιλογή ενός εκλογικού νόμου που επιτρέπει την ομαλή μετάβαση από την πρόταση στην επιλογή και τέλος στην εφαρμογή, μη εμποδίζοντας φυσικά τις συνεργασίες, όταν αυτές έχουν σαν βάση πραγματικές συγκλίσεις και όχι προσωπικές διευθετήσεις.

Η έννοια της βιώσιμης διακυβέρνησης δεν αποτελεί όρο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ουδέτερο. Αντίθετα έχει οικονομικά αποτελέσματα, κοινωνικό περιεχόμενο και πολιτικό αποτύπωμα. Εκτείνεται από την καθημερινότητα των πολιτών στην δημιουργία ενός νέου μοντέλου οικονομικής δραστηριότητας αλλά και ποιοτικής αναβάθμισης της πολιτικής διαδικασίας. Και όποιοι κατανοούν ότι η λειτουργία των ΟΤΑ δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την διαδικασία που περικλείει η έννοια της βιώσιμης διακυβέρνησης πραγματικά δεν αντιλαμβάνονται την σύγχρονη αναπτυξιακή διαδικασία.

Οφείλουμε να προσφέρουμε στους πολίτες ένα ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο, προκειμένου να ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και να επιλέγουν με διαφάνεια το σχέδιο και τα πρόσωπα που επιθυμούν για τον μέλλον της περιοχής τους, χωρίς γκρίζες ζώνες και σκοτεινές συμμαχίες που δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Κύπρου 59, 201 00 Κόρινθος – τηλ.: 2741181032, fax: 27410 80986
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα – τηλ.: 2111822050, fax: 210 370 6597
E-mail: marilenasoukouli@gmail.com, m.soukouli@parliament.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 04, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ: «Ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα πολιτικής σταθερότητας»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator