ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 84 - Ανοιχτή επιστολή στους απανταχού Φενεάτες

0



Συμπατριώτες, είμαι προκαταβολικά σίγουρος πως αυτή η επιστολή θα μιλήσει στην καρδιά σας.

Ο σκοπός που γράφεται είναι να απευθυνθεί σ' εσάς, όποιοι και αν είστε, χωρίς καμία διάκριση, όπου και αν βρίσκεστε στην άκρη του κόσμου. Είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους παρεξήγηση. Επειδή όλοι είμαστε στενά δεμένοι με την κοινή καταγωγή και τους κοινούς πόθους, μπορούμε να συνεννοούμαστε χωρίς δυσκολίες και προβλήματα πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ζητήματα που είναι για όλους μας τα ίδια. Και τα προβλήματα τα λέμε δικά μας γιατί όλοι μας, ο ένας περισσότερο ο άλλος λιγότερο, πηγαίνουμε σε αυτά τα ιερά χώματα και απολαμβάνουμε κάτι το ωραίο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια και κάτι που γίνεται τώρα έστω και με το σταγονόμετρο.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι που ο καθένας μόνος του βοηθά ηθικά και υλικά σε αυτό το σκοπό, παρά να αφήσουμε τον τόπο στην τύχη του και να τον βρούμε μια μέρα ρημαγμένο. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο για το καλό του ΦΕΝΕΟΥ μας. Είναι αδιανόητο να βρεθεί κάποιος και να πει ότι εγώ δεν μπορώ να προσφέρω ή ότι εμένα δεν με αφορά αυτή η υπόθεση.

Αν πραγματικά πονάμε και σκιρτάει η καρδιά μας στο άκουσμα και μόνο της λέξης «ΦΕΝΕΟΣ», μπορούμε να προσφέρουμε πολλά, μόνο αν το θελήσουμε, και πρέπει να το θελήσουμε. Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι γιατί στα χωριά μας τα προβλήματα μαζεύτηκαν τόσα πολλά, λόγω του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και άλλων παραγόντων, τα οποία χωρίς την δική μας συμβολή δεν θα λυθούν ποτέ αλλά αντιθέτως θα αυξάνονται.

Γιαυτό λοιπόν, πρέπει να φροντίσουμε ΟΛΟΙ μαζί με θάρρος και αποφασιστικότητα να βρούμε λύσεις και να πιέσουμε έστω και ενοχλητικά αυτούς που οφείλουν να μας τις δώσουν.

Η εφημερίδα μας είναι και θα μείνει ένας σωστός καθρέφτης για τα προβλήματα και τις ανάγκες των χωριών μας. Αν αδρανήσουμε και αδιαφορήσουμε δεν θα πετύχουμε τίποτα, γιατί ότι πετύχαμε, το καταφέραμε χάρη στην εφημερίδα μας και με τη συνεννόηση των Συλλόγων του Φενεού προβάλλοντας τα προβλήματα του τόπου μας.

Σκοπός των φενεάτικων Συλλόγων μας είναι η συνεργασία με την Τοπική και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας και ιεραρχώντας τα εκάστοτε προβλήματα των χωριών μας που υπάρχουν ή προκύπτουν. Αν δεν υπάρξει αυτή η συνεννόηση τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για φενεατοχώρια.

Πιστεύω ακράδαντα ό,τι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει γιατί εμείς οι ίδιοι δεν θα το επιτρέψουμε, γιατί πραγματικά πονάμε τα χωριά μας, τον τόπο μας, και θα τον βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Απομένει μόνο να εντείνουμε ολοένα και περισσότερο τις προσπάθειες μας για το καλό του Φενεού μας και κατά συνέπεια όλων μας.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 84 - Ανοιχτή επιστολή στους απανταχού Φενεάτες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator