Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: 22,6% ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ»

0



Καταψηφίσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για κατακύρωση του αποτελέσματος του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Συντήρηση δημοτικών κτιρίων» προϋπολογισμού 629.543€.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά (μετά το δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου) η Δημοτική Αρχή σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον τρίτο ανάδοχο, παρακάμπτοντας τον πρώτο και το δεύτερο, που αναδείχθηκαν στον ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα κατακύρωσε το αποτέλεσμα στον τρίτο μειοδότη με έκπτωση 40,13%, παρακάμπτοντας τον πρώτο με 62,87% και το δεύτερο με 46,43%.

► Η ΖΗΜΙΑ για το Δήμο μας από την κίνηση αυτή είναι της τάξης των 142.276€.

Η αιτιολόγηση της κίνησης αυτής είναι αστεία, δεδομένου ότι η αρμόδια Επιτροπή υποχρεούται να ζητήσει διευκρινίσεις ή συμπλήρωση τυχόν ασαφειών σε προσφορές και έγγραφα των διαγωνιζομένων, πράγμα το οποίο δεν έπραξε.

► Η ευθύνη βέβαια βαρύνει τη Δημοτική Αρχή που με την κίνηση αυτή ζημιώνει το Δήμο με το ποσόν των 142.000€, πέραν του γεγονότος της μη νομιμότητος της πράξης αυτής.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 03/06/2021
Δημοσίευση: Ιουνίου 04, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: 22,6% ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator