Δημήτρης Ραψωματιώτης: "Κίνηση ευθύνης η υπογραφή μου για την προώθηση του θεσμού του Επιμελητηρίου"

0Η γνωστή σε όλους δυσλειτουργία του Επιμελητηρίου έφτασε στα όρια της, με το τέλος Ιουνίου το Επιμελητήριο να κλειδώνει αν δεν προωθηθούν γρήγορα εξελίξεις.

Όντας στο Δ.Σ. από τις εκλογές του 1997, με διακοπή μιας θητείας, έχω υποχρέωση να είμαι ο θεματοφύλακας της ύπαρξης του.

Ονειρεύτηκα να ηγηθώ για να δώσω το στίγμα μου στην αναπτυξιακή πορεία της Κορινθίας.

Οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες με απέρριψαν γιατί δεν ήξερα ή δεν ήθελα τα πολιτικά παιχνίδια στο Επιμελητήριο.

Όμως κέρδισα την 21η τιμητική για μένα θέση.

Ήμουν αυτός που έδωσε την προεδρία στον Πιτσάκη γιατί δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα με βάση τους συσχετισμούς εκείνης της εποχής.

Δεν εντάχθηκα και δεν πήρα θέση.

Στήριξα στα σωστά, διαφώνησα στα λάθη.

Επισήμανα στον πρόεδρο την λάθος πορεία πολύ νωρίς,

δεν εισακούστηκα,

τα πράγματα πήραν την μορφή έντονης αντιπαράθεσης,

έμεινα απέξω

αναζητώντας προσπάθειες σύγκλισης και ομαλής λειτουργίας του Επιμελητηρίου.

Δεν τα κατάφερα.

Καλέστηκα στην συνάντηση των αρχηγών των συνδυασμών με τον Υπουργό Ανάπτυξης, στο Υπουργείο.

Στο ερώτημα του για την γνώμη μου, είπα ότι δεν ανήκω σε καμιά από τις ομάδες συζητώντας και με τις δύο πλευρές προσπαθώντας να βοηθήσω σε λύση, αυτό όμως δεν φαίνεται εφικτό οπότε πρέπει ένα τρίτο πρόσωπο "να επιβάλει" την λύση για να αποφύγουμε την σφράγιση του Επιμελητηρίου.

Ο Υπουργός αποφάσισε και νομοθέτησε.

Με αυτό το δεδομένο είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε, σήμερα.

Χαίρομαι που το κείμενο που ετοιμάστηκε δεν έχει τον όρο "μομφή" και δεν βάζει ως προτεραιότητα την εκλογή νέας Διοικητικής Επιτροπής αλλά την προώθηση της διαδικασίας ψήφισης απολογισμού και λοιπών υποχρεώσεων για να κερδηθεί ο χρόνος.

Προφανώς υπέγραψα με σθένος, προφανώς και θα συμμετέχω σε όλες τις διαδικασίες για την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Επιμελητηρίου και καλώ όλες τις πλευρές, και τους άλλους 20 να λειτουργήσουν με αυτή την φιλοσοφία, "πρώτα το Επιμελητήριο".

Μετά θα έρθουν όλες οι άλλες διαδικασίες.

Η δική μου δήλωση για την 21η τιμητική για μένα θέση, φυσικά και ισχύει και δεν θα συμμετέχω ως υποψήφιος σε οποιαδήποτε διαδικασία ανάδειξης θέσεων ή ρόλων.

ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Δημοσίευση: Μαΐου 30, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημήτρης Ραψωματιώτης: "Κίνηση ευθύνης η υπογραφή μου για την προώθηση του θεσμού του Επιμελητηρίου""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator