Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ" - ΒΙΝΤΕΟ

0



Διαβάσαμε πρόσφατα δελτίο τύπου του Δημάρχου Κορινθίων ότι ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για παραχώρηση του χώρου της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου στο Πανεπιστήμιο για να δοθεί λύση στο θέμα των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε που πήγε η δέσμευση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2018 όταν συναποφασίσαμε την αναπαλαίωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό της δημοτικής αγοράς ως τη μόνη εφικτή λύση για την αναγέννηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

► Που πήγε η προγραμματική του δέσμευση.

► Που πήγε η πρόσφατη θέση του για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό εκπόνησης μελέτης για τη δημοτική αγορά.

Εμείς ως παράταξη αντιδρούμε στη λύση της δημοτικής αγοράς ως Πανεπιστήμιο. Και να θέλαμε δεν μπορεί να μετατραπεί η χρήση του στο σχέδιο πόλης 1858 από Δημοτική Αγορά σε Κτιριακό συγκρότημα Πανεπιστημίου.

Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας για «Ανακατασκευή, ανακαίνιση, ανάπλαση, ανάδειξη και εκσυγχρονισμό της ιστορικής Δημοτικής Αγοράς», όπως ακριβώς την έχουμε θέση την πρόταση αυτή στο κορινθιακό λαό.

Παράλληλα προτείνουμε εφικτές λύσεις για το πρόβλημα στέγασης των δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην πόλη της Κορίνθου, κατά σειρά προτεραιότητας.

► Πρώτη πρόταση: Αγορά των εγκαταλελειμένων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κορίνθου στην οδό Δημοκρατίας1.

Πρόκειται για έτοιμο διόροφο κτίριο 1.500 τ.μ. περίπου (750 τ.μ. ο κάθε όροφος), πλέον 500 τ.μ. μεγάλου αποθηκευτικού χώρου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος αμφιθεάτρου και εστίας σίτισης.

Οι πληροφορίες μας είναι ότι η Ένωση το πωλεί και η άποψη του Πρύτανη είναι ότι πρόκειται περί ενδιαφέρουσας λύσης.

Ο Δήμος αναλαμβάνει την διαρρύθμιση του κτιρίου και την δημιουργία αμφιθεάτρου. Σε ένα χρόνο από σήμερα, αν υπάρχει η αναγκαία βούληση, το κτίριο μπορεί να φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο.

Με την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου που σήμερα είναι σημείο ερημοποίησης, παράλληλα δίδεται η δυνατότητα συσχετισμού με τους όμορους χώρου του περιβάλλοντος του σιδηροδρομικού σταθμού και του παραλιακού χώρου των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου για ανάπλαση και ανάδειξη.

Τέλος απελευθερώνονται χώροι του Δημοτικού Θεάτρου για πολιτιστικές δράσεις του Δήμου, εκπληρώνοντας το σκοπό για τον οποίο ανεγέρθηκε, κάνοντας ένεση στον πολιτισμό.

► Δεύτερη πρόταση: Διεκδίκηση του οικοπέδου 960 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δημοσίου στην οδό Δαμασκηνού για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών. Σε περίπτωση άρνησης δωρεάν παραχώρησης να το αγοράσει ο Δήμος και να κατασκευάσει το κτίριο.

Σε χρόνο θα πάρει πολύ περισσότερο από την πρώτη λύση και ίσως στοιχίσει ακόμα περισσότερο.

► Τρίτη πρόταση: Χωροθέτηση στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου. Η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού (ΓΠΣ) ολοκληρώνεται σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή πολύ σύντομα. Μέρος των 150 στρεμμάτων που περιέρχονται στο Δήμο μπορεί να χωροθετηθεί για τη στέγαση του Πανεπιστημίου και μάλιστα με μελλοντική επέκταση.

Εκτίμησή μας είναι ότι ψευτοδιλήμματα δεν χωράνε για το μέλλον των Πανεπιστημιακών Σχολών. Οι αντιδράσεις των πολιτών σε σχέδια κατασκευής και στέγασης του Πανεπιστημίου στο εμπορικό κέντρο, στη δημοτική αγορά θα είναι μεγάλες.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 16/04/2021
 
Δημοσίευση: Απριλίου 16, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ" - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator