Κοινή ανακοίνωση του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν.Κορινθίας

0Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Κορινθία, έχει γεμίσει με ανησυχία και προβληματισμό τη δύσκολη καθημερινότητά μας. Βιώνοντας όλοι κόπωση και ψυχολογική πίεση από τα συνεχιζόμενα μέτρα περιορισμού του SARS-COV-2, καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος μας και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να προστατέψουμε την υγεία μας και εν τέλει τη ζωή μας.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Στο στόχαστρο του νέου κορονοϊού βρίσκονται, πλέον, πολλοί νέοι άνθρωποι ηλικίας έως 45 ετών, με πολύ συχνή επιβάρυνση της υγείας τους ώστε να απαιτείται νοσηλεία στο νοσοκομείο του νομού μας, που ήδη αγγίζει ποσοστά πληρότητας 95%. Αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε ο νομός που καταγράφει τις περισσότερες νοσηλείες με Covid-19 και το επόμενο διάστημα φοβούμαστε ότι δεν θα υπάρχουν κρεβάτια για να νοσηλευθούν συντοπίτες μας που θα το έχουν ανάγκη.

Τα όπλα που έχουμε, έναν χρόνο μετά, είναι αρκετά: Μεγαλύτερη κλινική εμπειρία των υγειονομικών, μέτρα ατομικής προστασίας και ο εμβολιασμός, ικανά να μας θωρακίσουν για να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη.

Σας προτρέπουμε να τηρήσετε με ευλάβεια τα μέτρα και να φορέσετε τη μάσκα σας ΣΩΣΤΑ σε όλους τους χώρους, για τη δική σας προστασία πρωτίστως αλλά και των γύρω σας.

Συστήνουμε αυξημένη ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ των κρουσμάτων και ταυτόχρονα έντονες ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ για συμμόρφωση με τα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς. Αποφυγή συναθροίσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Μην ασπάζεστε ανυπόστατα σενάρια μη ειδικών, οι οποίοι δεν εξειδικεύονται σε θέματα υγείας και εμβολιασμών και προβάλλουν θέσεις που στερούνται κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Ενημερωθείτε σωστά και εμπεριστατωμένα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική λύση που ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ τη νόσο. Έως τώρα έχουν γίνει πάνω από 1.000.000 εμβολιασμοί στη χώρα και πάνω από 10.000 στο νομό μας και δεν παύουμε να στηρίζουμε την ομαλή κι όσο το δυνατόν ταχύτερη συνέχιση τους.

Μην υποτιμάτε τον ιό. Μην τον αγνοείτε. Δράστε προληπτικά παίρνοντας όλα τα μέτρα!

Την κρίσιμη τούτη ώρα για την Κορινθία, κατανοούμε όλοι τις συνέπειες εγκατάλειψης της προσπάθειας για συντονισμένη δράση ένεκα της κόπωσης που έχει επέλθει! Γι' αυτό και παραμένει επιτακτική ανάγκη να αποδείξουμε πως η ατομική μας ευθύνη δεν μπορεί παρά να συμπορεύεται πάντοτε με την κοινωνική μας ευθύνη για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

Ι. Σ. Κ. 
Φ. Σ. Κ. 
Ο. Σ. Κ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ      ΣΟΦΙΑ ΚΛΟΚΩΝΗ              ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κοινή ανακοίνωση του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν.Κορινθίας "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator