Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

0



Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας βρίσκει την χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας των φύλων.

Οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, την πολιτική.Συνεχίζουν να είναι οι πιο ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, συνεχίζουν να είναι πιο εκτεθειμένες σε όλες τις μορφές βίας.

Η σημερινή πραγματικότητα με τη χιονοστιβάδα καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού από δημόσια και μη πρόσωπα σε όλους τους εργασιακούς χώρους, μας επιβάλει να είμαστε σε εγρήγορση όχι μόνο για να τιμωρηθούν οι θύτες, αλλά και για να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας ώστε να μην ξαναπαρουσιαστούν τέτοια φαινόμενα.

Απαιτούμε την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία και διεκδικούμε:

1.Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Ίσα δικαιώματα για όλες/ους. Όχι στις μισθολογικές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

2.Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

3.Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, 7ωρο- 5νθήμερο 35ωρο.

4. Δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση (κύρια και επικουρική).

5. Να δοθούν άδειες «ειδικού σκοπού» για όσο διάστημα απαιτηθεί με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση. Να μην χαθεί ούτε μια ημέρα κανονικής άδειας.

6. Πλήρη προστασία της μητρότητας με απαγόρευση της απόλυσης χωρίς αποκλεισμούς.

7.Υποστήριξη και ενδυνάμωση των γονιών, μόνιμα και με σταθερά επιδόματα, που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των φτωχών οικογενειών, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των μικρών παιδιών. Ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης

Ευελπιστούμε όλοι για μια ισότιμη και παραγωγική κοινωνία χωρίς διακρίσεις και ανισότητες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ                 ΚΑΡΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator