Μήνυμα Νίκου Ταγαρά για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

08 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Της μητέρας, της συντρόφου, της αδερφής, της φίλης, της κόρης. Της εργαζόμενης, της άνεργης, της γυναίκας που δεν στέκεται λεπτό χωρίς να παλεύει, να αγωνίζεται, να νοιάζεται, να φροντίζει.

Χρόνια πολλά σε εκείνη που καθημερινά ανταποκρίνεται στους διαφορετικούς της ρόλους. Σε εκείνη που με την πολυεπίπεδη προσωπικότητά της έχει την ικανότητα να συνθέτει, να προβλέπει, να οργανώνει, να εξισορροπεί και ταυτόχρονα να παράγει ιδέες.

Γένους θηλυκού άλλωστε είναι η αγάπη, η αυτοθυσία, η υπομονή, η επιμονή, η στοργή, η εργατικότητα, η δημιουργικότητα. Γένους θηλυκού και η δύναμη ψυχής. Και η γυναίκα ξεχωρίζει για τη δυνατή ψυχή της.

Γι΄αυτό το «άλλο μισό του ουρανού», με τη δυνατή ψυχή, οφείλουμε να κάνουμε πολλά ακόμη. Οφείλουμε να λάβουμε αποφάσεις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές. Και ήδη στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο από την ελληνική Πολιτεία, όσο και μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Χρειάζεται ταυτόχρονα όμως και η γενναία στήριξη της γυναίκας - μητέρας, η οποία αποτελεί και την κεντρομόλο δύναμη της ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής κοινωνίας. Διότι, στηρίζοντας τη γυναίκα, στηρίζουμε ουσιαστικά την ίδια μας την κοινωνία.

Χρόνια πολλά σήμερα και κάθε μέρα σε όλες τις γυναίκες.
Με ισχυρά δικαιώματα, με ισότητα, με κοινωνική ευαισθησία.

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από το αρχείο μου, με τη μητέρα μου Ελένη. Τιμής ένεκεν για τη σημερινή ημέρα.

Νίκος Ταγαράς
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μήνυμα Νίκου Ταγαρά για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator