ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ Γ. ΠΙΕΤΡΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ"

0ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Οι αυτοσχεδιασμοί, του δημάρχου Κορινθίων, συνεχίζονται με τραγικά μέχρι τώρα αποτελέσματα, για την κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Είναι η Τρίτη φορά που αναγκάζομαι να κάνω παρέμβαση για ένα έργο, που θα έπρεπε καιρό τώρα να το απολαμβάνουν οι Κορίνθιοι, αλλά δυστυχώς πέφτει από περιπέτεια σε περιπέτεια.
Δεν είναι ο εργολάβος που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να είναι συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις, δεν είναι το μνημείο που αποφάσισε να τοποθετήσει στην πλατεία και κατάφερε να διχάσει τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τους πολίτες.
Είναι δυστυχώς ότι και αυτό το έργο που με τόσα βάσανα έχει γίνει στην πλατεία, είναι γεμάτο από κακοτεχνίες και αστοχίες υλικών, που το καθιστούν προβληματικό πριν ακόμα φύγει η περίφραξη.
Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν οι τεχνικοί του δήμου, να επιτρέπουν τόσες κακοτεχνίες, είναι απορίας άξιον πως ο δήμαρχος που όλη μέρα είναι εκεί, δεν βλέπει την σωρεία κακοτεχνιών.
Έχει άραγε δει κανείς ότι όταν δουλεύει το επιδαπέδιο σιντριβάνι πλημμυρίζουν όλα τα περιβολάκια μέχρι την Κύπρου;
Ακόμα και ένας άσχετος τεχνικά να περάσει θα δεί ότι οι αρμοί στα πλακίδια δεν έχουν καμία συνοχή και σε σε λίγο καιρό θα ξεκολλήσουν. Οι τεχνικές υπηρεσίες δεν τα βλέπουν να τον σταματήσουν;
Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε και ατυχήματα στο μέλλον.
Όπως σήμερα στους πεζοδρόμους που έφτιαξε ο προηγούμενος δήμαρχος, ο κόσμος όταν βρέχει γλιστρά και κινδυνεύει να πάει με κάταγμα στο νοσοκομείο, τώρα θα σκοντάφτουν στα άθλια τοποθετημένα πλακίδια της πλατείας του νυν δημάρχου..!
Ή τα βλέπουν και κάνουν στραβά μάτια για να παραδώσουν κάποια στιγμή, «όπως να 'ναι», ή είναι τόσο άσχετοι με το θέμα και πραγματικά δεν βλέπουν ότι η πλατεία δεν θα έχει στο τέλος καμία σχέση με την αρχική μελέτη.!
Ότι και από τα δύο και να συμβαίνει, η πλατεία έχει γίνει γεφύρι της Αρτας…με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εκτιμήσει, πως και πότε θα τελειώσει.
Στην περίπτωση μας ισχύει απόλυτα η παροιμία που λέει ότι ο κ.Νανόπουλος προσπαθεί να μάθει αυτοδιοίκηση αλλά και διοίκηση στου..κασίδι το κεφάλι..!
Με προβληματίζει πολύ έντονα το γεγονός ότι εδώ και καιρό με τις άσχετες παρεμβάσεις του ο κ.Νανόπουλος κατάφερε να διχάσει την πόλη μας και τους πολίτες.
Οι επιλογές του, που ικανοποιούν μόνο την δική του αισθητική προφανώς, έχουν δημιουργήσει βάσιμες αμφισβητήσεις, όχι μόνο στους ειδικούς αλλά και στους πολίτες.
Έχει γίνει σε όλους μας κατανοητό και σαφές ότι αν αφήσουμε τους αυτοσχεδιασμούς του κ.Νανόπουλου, η πλατεία ακόμα και αν ολοκληρωθεί, θα χρειάζεται άμεσα ανακαίνιση και διορθώσεις.
Προτείνω το δημοτικό συμβούλιο, να αναλάβει δράση και με απόφαση του, να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή για να τρέξει με τρόπο σωστό και γρήγορο την πλατεία.
Ο κ.Νανόπουλος απέδειξε ότι δεν μπορεί.
Στην επιτροπή πρέπει να συμμετέχουν και ενεργοί με το θέμα πολίτες.
Αν οι Κορίνθιοι δεν πάρουμε στα χέρια μας την πλατεία μας, φοβάμαι ότι θα βασανιστεί η πόλη και τα επόμενα χρόνια.
Είμαι στην διάθεση του δημοτικού συμβουλίου σε μία τέτοια απόφαση, για να παραδώσουμε τα περιβολάκια στους Κορίνθιους αντάξια της ιστορίας και της δυναμικής της πόλης μας.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΕΤΡΗΣ
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ Γ. ΠΙΕΤΡΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator