Ν. ΤΑΓΑΡΑΣ: Θέρετρο πολλών αστέρων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Πώς θα ζωντανέψουν ξανά τα Αστέρια Γλυφάδας

0





ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Αλλάζουν όψη τα… Αστέρια Γλυφάδας, έπειτα από το πράσινο φως που έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, για την επανάχρηση – εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 400 κλινών, καθώς και την αντίστοιχη άδεια δόμησης στο εστιατόριο café bar, που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος 58.

Το project τοποθετείται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρεμμάτων (234,2 στρέμματα χωρίς το τμήμα αιγιαλού παραλίας) και αναμένεται να αποτελέσει εκ νέου έναν μοναδικό προορισμό τουρισμού και αναψυχής, δεδομένου ότι θα συνδυάζει πολυτελείς υπηρεσίες διαμονής και φιλοξενίας, με χαρακτήρα τουριστικού θερέτρου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Οπως δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, «εξετάζοντας την αρχιτεκτονική μελέτη, γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργείται ένας σημαντικό τουριστικό θέρετρο, τμήμα της επονομαζόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η υψηλή αισθητική όλων των υποδομών συνδυάζεται με φιλικές προς το περιβάλλον χρήσεις. Το αναπτυξιακό πρόσημο είναι ισχυρό καθώς δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας και συνολικά προστιθέμενη αξία στην περιοχή».

Τι όμως περιλαμβάνει η αρχιτεκτονική μελέτη που πήρε την έγκριση του ΚΕΣΑ και το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα ΥΠΕΝ Ευθύμιου Μπακογιάννη;

Σύμφωνα με πληροφορίες «Ε.Τ.», στην αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπονται 115 δωμάτια, 12 σουίτες και 14 τουριστικές κατοικίες, 2 εστιατόρια, κέντρο spa, εκθεσιακός χώρος, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους.

– Ξενοδοχείο: Είσοδος, υποδοχή και κοινόχρηστοι χώροι

Αποτελεί το κεντρικό κτίριο υποδοχής του συγκροτήματος που στεγάζει reception, ολοήμερο εστιατόριο, bar, καταστήματα, παιδικό σταθμό για πολύ μικρά παιδιά, βοηθητικούς χώρους, αλλά και 12 δωμάτια ξενοδοχείου, από τα οποία τα 4 είναι προδιαγραφών ΑμεΑ. Είναι καμπύλο σε κάτοψη και ένα από τα δύο διώροφα κτίσματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται μέσω ενός τεχνητού φυτεμένου λόφου που καταλήγει σε εκτενές στοιχείο νερού στην είσοδο, εισάγοντας στοιχεία του τοπίου στην τελική διαμόρφωση του κτιρίου.

Η οργάνωση των εσωτερικών χώρων περιστρέφεται γύρω από ένα εσωτερικό αίθριο, στο οποίο τοποθετούνται στοιχεία νερού και φύτευσης και τα οποία, σε συνδυασμό με το φυσικό φως που εισέρχεται, δημιουργούν την αίσθηση εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στον εξωτερικό χώρο και στην πλευρά προς την παραλία διαμορφώνονται καθιστικοί χώροι, υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές και υπαίθρια bar.

Παράλληλα θα υπάρξουν bungalows, επιπλωμένα διαμερίσματα και βίλες.

Πρόκειται για τα 100 αρχικά bungalows του συγκροτήματος με επιφάνεια 43-49 τ.μ. Αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες φιλοξενίας, εκτός από δέκα μονάδες που συνενώνονται ανά δύο για να δημιουργήσουν σουίτες. Στο σύνολό τους δημιουργούνται 95 επιπλωμένα διαμερίσματα.

Οσον αφορά τις βίλες, πρόκειται για 14 ανεξάρτητες κατοικίες στο δυτικό όριο της έκτασης του συγκροτήματος, οι οποίες είναι ενεργειακά αυτόνομες, με πρόβλεψη ιδιωτικού υπαίθριου χώρου, καθώς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για κάθε κατοικία.

Προβλέπεται, ακόμα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα συμβουλίων με τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους σε ισόγειο και υπόγειο.

– Κέντρο αναζωογόνησης και ομορφιάς

Περιλαμβάνει αποδυτήρια, θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσες σάουνα και χαμάμ, γυμναστήριο, χώρους θεραπείας, κέντρο αισθητικής και υποστηρικτικούς χώρους.

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται από την πλευρά του κεντρικού δρόμου-άξονα κίνησης του συγκροτήματος ώστε να συνδέεται αβίαστα με το υπόλοιπο συγκρότημα.

Προβλέπονται φυτεμένα δώματα και φεγγίτες οροφής στη στέγαση, με στόχο τη βελτιστοποίηση της επαφής του κτιρίου με το φυσικό του περιβάλλον τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία 2 εστιατορίων, bar και ιδιωτικής λέσχης σε δύο διαφορετικά υπάρχοντα κτίρια.

Επίσης, δύο κτίρια μετατρέπονται σε χώρο απασχόλησης παιδιών και δραστηριοτήτων για εφήβους, ενώ προβλέπεται και αρχαιολογικό περίπτερο.

Οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα στοιχεία νερού από 1.560 τ.μ. αυξάνονται σε 3.950 τ.μ. (κολυμβητικές δεξαμενές) και 400 τ.μ. (στοιχεία νερού).

– Ακάλυπτοι χώροι

-Ανασχεδιάζονται οι διαδρομές για την οδική πρόσβαση στο συγκρότημα και την κυκλοφορία οχημάτων και μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μέριμνα για την προσβασιμότητα ατόμων μειωμένης κινητικότητας σε όλους τους χώρους.

– Προβλέπεται κυκλοφορία ποδηλάτων και νέο δίκτυο πεζοδρόμων.

– Διαμορφώνονται δύο αρχαιολογικοί περίπατοι από το βορειοανατολικό όριο. Οι διαδρομές θα σημαίνονται με ενημερωτικές πινακίδες πληροφοριών των αρχαιολογικών θέσεων και τον κατάλληλο φωτισμό.

– Η ανασκαφή περιφράσσεται με τον τύπο περίφραξης που έχει επιλεγεί από το υπουργείο Πολιτισμού, με υλικά που συνάδουν στην αρχιτεκτονική του τουριστικού συγκροτήματος, όπως πέτρα και ξύλο. Περιμετρικά της ανασκαφής η κυκλοφορία του επισκέπτη ορίζεται με διαμόρφωση από ελεύθερες προκατασκευασμένες πλάκες από χυτό σκυρόδεμα.

– Δημιουργούνται δύο υπαίθριοι παιδότοποι.

– Σε προέκταση του εκθεσιακού χώρου, δημιουργείται μια αυλή για υπαίθριες καλλιτεχνικές εκθέσεις.

-Το φυσικό ανάγλυφο διατηρείται με μικρές επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας στις μονάδες φιλοξενίας.

– Το υπάρχον πράσινο διατηρείται και εμπλουτίζεται με φυτά της Μεσογείου, προσαρμοσμένα στο τοπικό κλίμα, το χαρακτήρα της υφιστάμενης βλάστησης, τη γεωμορφολογία και είναι κατάλληλα για τα συγκεκριμένα εδάφη.

Σχετικά με τη μετατροπή του υφιστάμενου κτίσματος, πρώην συγκρότημα αποδυτηρίων-CAFE «DREAMS», διαμορφώνεται παιδότοπος, προστίθεται μία pizza corner, ενώ το bar που βρισκόταν στον θεσμοθετημένο με τη διαπιστωτική πράξη του ΕΟΤ χώρο μετακινείται στο εσωτερικό του κτιρίου και ο χώρος αφήνεται πλέον υπαίθριος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δημοσίευση: Μαρτίου 12, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΤΑΓΑΡΑΣ: Θέρετρο πολλών αστέρων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Πώς θα ζωντανέψουν ξανά τα Αστέρια Γλυφάδας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator