Αντισεισμικός έλεγχος και προστασία για πρώτη φορά σε 128 κτίρια του Δήμου Κορινθίων

0



Β.Νανόπουλος: Θωρακίζουμε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και δημοτικά κτίρια

Στον αντισεισμικό έλεγχο και την προστασία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και όλων των δημοτικών κτιρίων του προχωρά για πρώτη φορά ο Δήμος Κορινθίων. Η νέα δημοτική αρχή έχοντας εντοπίσει το σημαντικό έλλειμμα Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων δημοτικών υποδομών (όπως χαρακτηρίζονται τα σχολεία, τα δημοτικά κτήρια και εγκαταστάσεις), ειδικά για μια περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως σεισμογενής, υποβάλλει πρόταση στο «Αντώνης Τρίτσης» για προσεισμικό έλεγχο 128 συνολικά κτιρίων και δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης πληθυσμού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ11 «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)» του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο προϋπολογισμός είναι 46.167,072 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)

Και περιλαμβάνει δύο υποέργα :

1ο Υποέργο:

«Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος Κτιρίων Δήμου Κορινθίων», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 40.167,07 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ )

Και συγκεκριμένα
Σχολικές Μονάδες Δήμου Κορινθίων (Νηπιαγωγεία - Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκεια)

Αθλητικές εγκαταστάσεις

Λοιπά Δημοτικά κτίρια (Δημαρχείο, Κοινοτικά καταστήματα, Κτήρια και εγκαταστάσεις δημοτικών Νομικών προσώπων κτλ.)

2ο Υποέργο:

«Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης τοπικού πληθυσμού», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 6.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Στα κτίρια για τα οποία ο Πρωτοβάθμιος έλεγχος θα καταδείξει ευρήματα που θα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, θα διενεργηθεί στην συνέχεια, με πρόταση του ΟΑΣΠ, και Δευτεροβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος ο οποίος πιθανόν να οδηγήσει στην ανάγκη εκπόνησης Μελέτης Αποτίμησης-Ανασχεδιασμού (Στατικής επάρκειας) των κρίσιμων υποδομών, που προκύπτουν βάσει της Έκθεσης Τεκμηρίωσης του Πρωτοβάθμιου ελέγχου.

Για την Υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου Μελετών Αποτίμησης-Ανασχεδιασμού (Στατικής Επάρκειας) των κρίσιμων υποδομών, θα υπάρχουν:

Μέτρα Πρόληψης - Παρακολούθησης - Ελέγχου - Προστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Ενόργανη Παρακολούθηση σε κρίσιμες υποδομές (για σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κτλ.

Συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης/παρακολούθησης για τους πολίτες - χρήστες - αρμόδιους φορείς (πολιτική προστασία, πυροσβεστική, αστυνομία κ.α.) σε κρίσιμες υποδομές, με επιπλέον χρηματοδότηση μέσα από το Πρόγραμμα και μέχρι του ποσού των 500.000 (χωρίς τον ΦΠΑ).

Θεωρείται αυτονόητο, πως εάν - για την βελτίωση της αντισεισμική προστασίας των δημοτικών κτηρίων και ιδιαίτερα των σχολικών εγκαταστάσεων - απαιτηθούν μεγαλύτερα ποσά, ο Δήμος Κορινθίων θα καλύψει τις επιπλέον ανάγκες με κονδύλια από δημοτικούς πόρους.
Δημοσίευση: Μαρτίου 13, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αντισεισμικός έλεγχος και προστασία για πρώτη φορά σε 128 κτίρια του Δήμου Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator